Košarka

NBA liga odmah u problemu - ne igra se zbog korone: Igrači se šišali u stanu i prekršili pravila!

Autor Nebojša Šatara

Najjača liga na svetu već druge takmičarske večeri mora da menja kalendar.

Izvor: Tanjug/Houston Chronicle via AP/Mark Mulligan

.rs)Nova sezona NBA lige počela je u utorak, a u sredu je odložena prva utakmica, Oklahoma - Hjuston!

Prema pisanju tamošnjih novinara, grupa Hjustonovih igrača (ruki Kej-Dži Martin, Džon Vol i Demarkus Kazins) napustili su klupski objekat da bi otišli u jedan stan da se ošišaju. Posle toga su svi testirani i mladi Martin je dobio pozitivan nalaz na testu, zbog čega su uključeni alarmi.

Iako je njegov drugi test doneo negativan rezultat, nadležni su počeli da prate istoriju kontakata trojice košarkaša i da u skladu sa tim šalju igrače Hjustona u samoizolaciju. Tako je prema pravilima lige Hjuston ostao sa samo trojicom raspoloživih igrača za večerašnji meč protiv Oklahome, a onda se u toku večeri pojavila informacija da se ispituje i stanje igrača na "dvosmernom" ugovoru, Mejsona Džonsa.

Uz taj haos, danas se satima govorilo o slučaju Džejmsa Hardena, koji je navodno snimljen u jednom striptiz klubu u Hjustonu i zato je testiran svakog dana od ponedeljka, a protiv njega je navodno pokrenuta istraga i u klubu i u ligi.

Veoma komplikovana situacija, koja nagoveštava kako bi ova sezona mogla da izgleda u Americi dok ne počne vakcinacija igrača. Dok su bili u "balonu" u Orlandu nije bilo nijednog zaraženog, ali sada kada su prepušteni sami sebi i svojoj odgovornosti, odmah su se pojavili problemi.

(mondo)