ZVANIČNO

Radonjić "zaokružio" stručni štab: Od starih lica do pomoćnika kog navijači Zvezde pamte!

Autor Nebojša Šatara

Poznata su sva nova lica u stručnom štabu Crvene zvezde.

Izvor: MN PRESS

Nakon pobede Crvene zvezde nad Panatinaikosom u okviru 17. kola Evrolige, klub je saopštio da je kompletiran stručni štab Dejana Radonjića.

Prvi pomoćnik trenera Zvezde biće Goran Bošković, zvanično je potvrđeno.

On je nekadašnji igrač Crvene zvezde i selektor reprezentacije Ukrajine, dok je novo ime i Miodrag "Mića" Dinić koji je priključen stručnom štabu kao jedan od pomoćnika.

Bošković je prve igračke korake načinio u košarkaškom klubu Podgorica. Nakon toga je nastupao za Radnički, FMP Železnik, Budućnost, a u Crvenoj zvezdi je proveo tri sezone (1996, 1997. i 1999. godine).

Po završetku igračke karijere pravio je uspehe i sa košarkašicama Budućnosti, dok je bio deo stručnog štaba reprezentacije i aktuelni je selektor Ukrajine.

Što se tiče Dinića, igračku karijeru gradio je kroz OKK Beograd, Metalac, Tamiš, i Spartak, a trenersku kao pomoćnik u FMP-u u periodu od 2014. do 2020. godine.Takođe, u više navrata bio deo stručnog štaba juniorske reprezentacije Srbije.

U stručnom štabu Dejana Radonjića nalaze se još Nikola Birač i Saša Kosović, dok je za kondiciju zadužen Aleksandar Lukman.

(mondo.rs)