• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Panatinaikos, za lepši početak 2021!

Autor 000

Ekipa Dejana Radonjića bez četvorice igrača večeras istrčava na važan meč protiv Atinjana.

 Zvezda - Panatinaikos, za lepši početak 2021! Izvor: MN PRESS

Posle dva teška poraza, na gostovanjima Zenitu i Igokei, Crvena zvezda vratila se na svoj teren, gde će večeras od 19 časova igrati protiv Panatinaikosa.

Crveno-beli prolaze kroz jako težak period na kraju 2020, a to se posebno odnosi na Evroligu, u kojoj su u poslednjih sedam mečeva doživeli čak šest poraza. Epilog je bio rastanak sa Sašom Obradovićem, kao i sa centrom Emanuelom Terijem, a ostaje da se vidi da li će do isteka "prelaznih rokova" u ABA ligi biti još promena.

Možda će vas zanimati

U ovom trenutku, crveno-beli će najveću pažnju posvetiti pokušaju da se stabiliziju i da posle nedelja i nedelja u "slobodnom padu" vrate energiju i igru koja ih je krasila na početku sezone. 

Porazi u Sankt Peterburgu i Laktašima pokazali su koliko će to biti teško i na polju igre i na polju samopouzdanja, a Zvezdin posao dodatno će otežati "kadrovski" problemi, koji nisu mali.

Najbolji igrač ekipe Džordan Lojd i dalje je pozitivan na koronu, prvi plejmejker Lengston Hol povređen je i 37 dana nakon "večitog derbija" i još nema naznaka kada će biti spreman, a van stroja je i iskusni Marko Simonović.

Poslušajte poruke crveno-belih pred ovaj meč:

Povrh toga, centar Lendri Noko još ne može ni da počne da hvata takmičarski ritam, jer je u prethodnom periodu u Americi vodio bitku za svoje zdravlje i za potvrdu da je sa njegovim srcem sve OK, što su potvrdili i srpski lekari pre nego što je u petak potpisao. Kada će on moći na teren, još nije poznato, ali jasno je da bi ga Radonjić ubacio u sastav da je spreman.

Od 2000. godine Zvezda i PAO odigrali su 12 međusobnih mečeva u Evroligi. Crveno-beli su pobedili pet puta, a u "Pioniru" i Areni imaju skor 4-2.

U takvoj situaciji, Zvezda igra večeras protiv rivala koji ima isti broj pobeda (pet) i jedan poraz manje (10). Posle negativnog decembarskog niza, crveno-beli zaostaju četiri pobede (uz meč više) za Armanijem, koji je trenutno poslednji u grupi Top 8 timova.

Da bi uopšte mogli i da počnu da razmišljaju o borbi za plasman u plej-of, crveno-beli rivale iz donjeg doma poput Panatinaikosa moraju da pobeđuju. Večerašnji trijumf doneo bi novu energiju pred 2020, a na suprotnoj strani terena stajaće Atinjani sa istim motivima i željama i sa Nemanjom Nedovićem u sastavu.

Srpski bek nastupaće protiv matičnog kluba prvi put od 2016, kada je igrao za Unikahu, a njegov nedavni "bljesak" za pamćenje protiv Makabija sigurno će mu biti dodatna inspiracija.

Anketa

Zvezda - Panatinaikos

  • Ko će pobediti u "Pioniru"?

    0% (0)

  • Crvena zvezda

    0% (0)

  • Panatinaikos

    0% (0)

Zvezda - Panatinaikos

Rezultati

Utakmica će početi u 19 časova i jasno je u kom sastavu će Zvezda istrčati na zagrevanje: Kolom, Uskoković, Volden, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Simanić, O'Brajant, Kuzmić.

Rezultati 17. kola

Fenerbahče – Asvel 18.45
Zvezda – Panatinaikos 19
Bajern – Barselona 19.30
Armani – CSKA 20.45

odigrano u utorak

Himki – Olimpijakos 88:105
Efes – Real 65:73
Alba – Žalgiris 71:74
Makabi – Zenit 72:78
Baskonija – Valensija 71:70

Tabela: CSKA 13-3, Real 12-5, Barselona 11-5, Zenit 10-5, Bajern 10-6, Žalgiris 10-7, Valensija 10-7, Armani 9-6, Baskonija 8-8, Olimpijakos 8-8, Efes 8-9, Makabi 7-10, Alba 6-10, Fenerbahče 6-10, Panatinaikos 5-10, Asvel 5-10, Zvezda 5-11, Himki 2-15.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC