Košarka

Završena Liga 6: Igokeina "demonstracija sile" za 10-0, Borac bez Kneževića trijumfovao u Sarajevu

Autor Dragan Šutvić

A sada bi trebalo da se igra fajnal-for...

Izvor: FENA/Vehid Begunić

Košarkašku Ligu 6 ekipa Igokee, aktuelnog šampiona BiH, završila je uz stoprocentnu uspješnost – 10 od 10!

Tim Dragana Bajića večeras je na Pecari deklasirao sastav Širokog, koji je meč završio uz minus od čak 34 poena!

ŠIROKI – IGOKEA 61:95

Prvo poluvrijeme završeno je razlikom od 11 poena za tim iz Aleksandrovca (29:40), koji je u drugih 20 minuta, u napadačkom smislu, pojačao tempo i za dvije četvrtine postigao 55 poena!

Najistaknutiji je bio Dalibor Ilić, kojem je nedostajao skok do dabl-dabl učinka (21 poen i devet skokova). Drugi strijelac bio je Darko Talić sa 16 poena, dok je jedan manje imao Milan Vulić.

U sastavu Širokog Brijega, jedini "raspoložen za igru" bio je Mate Mandić sa 18 poena.

SPARS - BORAC 75:82

Banjalučki Borac je krajem druge četvrtine meča protiv Sparsa u Sarajevu ostao bez Draška Kneževića, koji je za kratko vrijeme dobio dvije tehničke greške. Ipak, i bez "udarne igle", crveno-plavi su uspjeli da trijumfuju i Ligu 6 završe na drugom mjestu.

Sa 19 poena, najbolji strijelac bio je Džonatan Dejvis, dok je odličnu partiju pružio i Božo Đumić, koji je u pobjedi učestvovao sa 16 poena i deset skokova.

Na drugoj strani, Nedim Buza je postigao 17 poena.

ČELIK - LEOTAR 63:68

Peto mjesto u Ligi 6 zauzeo je Leotar, koji je rezultatom 63:68 savladao Čelik.

Božo Đurasović je sa 15 poena bio prvi strijelac tima. Kod Čelika, Srđan Gavrić je zabilježio 17, Milivoje Božović 15, a Haris Delalić 13, uz deset skokova.

Predstojećeg vikenda, u dvorani u Laktašima bi trebalo da se održi finalni turnir za šampiona, čiji su učesnici Igokea, Borac, Spars i Široki.

Sarajevska ekipa, ipak, izričito je protiv završnice prvenstva na taj način, baš kao i Igokea i Borac, dok je Široki zagovornik odigravanja, tražeći da se "poštuju propozicije takmičenja koje je usvojio Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH"...

LIGA 6 – 10. kolo

Spars – Borac 75:82

Čelik – Leotar 63:68

Široki – Igokea 61:95

TABELA: Igokea 10-0, Borac 7-3, Spars 6-4, Široki 3-7, Leotar 3-7, Čelik 2-8.