• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Leotara poslije trofeja u Kupu RS: Sjajna sezona, uradili smo mnogo više od planiranog!

Autor Dragan Šutvić

Oleg Ćurić nije krio zadovoljstvo u izjavi za medije nakon finalnog meča sa Krupom u Modriči

 kup rs finale leotar krupa ćurić ilić treneri  Izvor: AlekBatoAtic@Photography Studio/Aleksandar Atic

Trebinjski Leotar je nakon 17 godina osvojio trofej u Kupu Republike Srpske.

Vicešampion m:tel Prve lige RS je u finalu, igranom na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, savladao premijerligaša Krupu rezultatom 2:0 i osvojio treći pehar u kup-takmičenju FS RS od osnivanja kluba, a prvi, rekosmo, od 2004. godine.

Možda će vas zanimati

"Iako je Krupa bila veliki favorit, moji momci su ispoštovali baš sve što smo se dogovorili u svlačionici. Dosta smo zrelo taktički stajali na terenu, iz drugog plana dolazili do šansi. Vidjeli ste da smo i pored dva gola imali još tri-četiri dobre šanse. Zaista sam srećan, čestitao bih mojim momcima na godinu dana dobrih rezultata i rada i mnogo im hvala", rekao je za RTRS trener Leotara Oleg Ćurić.

Svjesno je, ističe strateg Trebinjaca, njegova ekipa terensku inicijativu prepustila rivalu.

"Tako smo se i dogovorili. Znali smo sve podatke o Krupi, dosta dobro smo ih skautirali, gledali smo ih čitave sezone. Znali smo odakle prijeti opasnost i šta vidimo kao svoju šansu. Dobro smo stajali u sredini terena, 'naslanjali' na jednu stranu, dobro usmjeravali lopte iz njihove posljednje linije na bok. Tu smo izlazili dosta dobro u blok i iz toga, iz drugog plana, stvarali šanse",istakao je Ćurić.

Iza Trebinjaca je sjajna sezona – osvojen je trofej u kup-takmičenju, te drugo mjesto u prvoligaškom rangu.

"Što je bilo do nas, mi smo uradili, čak i više od planiranog. Na ljudima u gradu i upravi je da pomognu da se ovaj klub vrati na stare staze."

Slavlje Leotara apsolutno je zasluženo, jasan je i kapiten Trebinjaca Anel Ramić.

"Znali smo protiv koga igramo, da je Krupa zasluženo ostala u Premijer ligi BiH. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, ostavili posljednji atom snage na terenu i na kraju zasluženo slavimo. Imali smo veći broj šansi, svi su dali maksimum. Čestitam Krupi na fer i korektnoj utakmici, a mojim saigračima na osvajanju Kupa i mislim da smo sezonu zaokružili na najbolji mogući način", naveo je Ramić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vladimir Ilić, trener Krupe, ističe da je voljni momenat danas bio na strani hercegovačkog sastava.

"Postoji nešto što se zove uloga favorita i nešto što se zove voljni momenat. Jedno bez drugog, kvalitet bez voljnog momenta nekad ne pobjeđuje, a to se desilo danas. Teren takav-kakav jeste je više odgovarao ekipi Leotara, ali ne tražim alibi za poraz. Leotar je zasluženo slavio, stvorio dvije-tri šanse i pored golova. Postigli su pogotke iz naših grešaka, naivno smo napravili penal, poslije toga kontranapad... Nemam šta specijalno da kažem osim da moramo da nastavimo dalje da radimo kao što smo radili do sada, da pokušamo da se plasiramo u finale i osvojimo trofej. Čestitam Leotaru na pobjedi i želim im sve najbolje u sljedećoj sezoni", poručio je Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC