• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Širokog: Mi poštujemo propise KS BiH, igraće se Fajnal-for!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Širokog Igor Jelčić povodom izjava pojedinih funkcionera iz drugih kluba Lige 6 saopštio je svoje viđenja završnice sezone 2020/21.

 igor jelčić, predsjednik kk široki, saopštenje o kraju sezone 2020/21 Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Svi klubovi Lige 6 šampionata Bosne i Hercegovine su protiv održavanja Fajnal-fora zbog velikog broja odigranih utakmica, ali ne i ekipa sa "pecare", koja se nada osvajanju trećeg mjesta i plasmana u Drugu ABA ligu.

Možda će vas zanimati

Ovim povodom se oglasio Igor Jelčić, prvi čovjek Širokobriježana, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Svjedoci smo posljednjih dana istupa pojedinih klupskih čelnika o završnici državnog prvenstva u kojima su protiv odigravanja završnog turnira Fajnal fora u Laktašima, a za to prozivaju naš klub, kako smo mi jedini za igranje tog turnira. Gospodo, DA, mi jesmo za odigravanje završnog turnira, jesmo jer je takvu odluku donio UO KS BiH. Jesmo i zato što nam je to prilika da popravimo svoj ovogodišnji plasman i probamo doći do bolje pozicije tj. do pozicije koja bi nam osigurala direktni plasman u ABA 2 ligu.

Što je u našem stavu sporno, to što poštujemo odluku UO KS BIH i što želimo bolji plasman?

Prije početka Lige za šampiona svi smo obaviješteni da se igra 10 kola, a nakon toga Fajnal for. Odluku je donijelo devet članova UO KS BiH. Tada niko nije bio protiv toga. Sad se naš klub proziva da je samo njemu interes da se igra završnica tobože zbog popravljanja plasmana. Prije početka prvenstva niko od nas nije znao kako će biti plasiran, pa ni mi. Ja Vas pitam Gospodo, što da ste Vi završili četvrti nakon Lige 6, biste li i tada tražili da se liga prekine? Ja znam da ne bi.

Sa druge strane potpuno razumijemo situaciju u kojoj su se našli naši sportski prijatelji Igokea i Spars zbog nastupima u završnicama ABA lige, te zbog svakodnevnog igranja odgođenih utakmica Lige za šampiona. Naš klub je najmanje za to kriv, mi smo se trudili uskladiti s njima termine, kako bi im bar malo olakšali situaciju.

Prihvatili smo odluku da se prvenstvo igra do kraja kako je UO KSBiH i odlučio. KS BiH propisuje pravila takmičenja, a ne mi klubovi. Mijenjati pravila tri dana prije kraja i odustati od istih uistinu nema smisla. Neodigravanjem završnice prvenstva takmičenje bi izgubilo svaki dignitet.

Prozivati naš klub da se samo njemu igra Fajnal for uistinu je nekorektno, pogotovo od klubova koji se nisu ni plasirali na završno takmičenje. Niko nema pravo oduzimati nam priliku da se izborimo za ostvarenje svojih sportskih ciljeva isključivo na terenu. Ako u tome i ne uspijemo, našim sportskim protivnicima ćemo da čestitamo.

Vidimo se na Fajlan foru, siguran sam u to da će sve ekipe doći", navedeno je u saopštenju predsjednika Širokog.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC