Košarka

Partizan perfektan ide na  derbi, 7-0: FMP se borio, lider ostao siguran pred najveću utakmicu!

Autor Bojan Jakovljević

Partizan je vodio cijeli meč, FMP je na kraju stigao na -5, ali bliže od toga nije moglo!

Izvor: MN PRESS

Derbi kola ABA lige opravdao je očekivanja, na kraju smo vidjeli i dramatiča finiš, a Partizan je uspio da odbije sve napade FMP-a i da trijumfuje.

Crno-bijeli su tako pred "vječiti derbi" i duel sa Crvenom zvezdom u narednom kolu ostali perfektni sa 7:0 u ABA.

PARTIZAN - FMP 74:69 (20:13, 19:17, 23:18, 12:21)

Košarkaši Partizana vodili su cijeli meč, ali je FMP uspio da se vrati u dva navrata, jednom na -7, a jednom na -5 u samom finišu. Ipak na kraju nije bilo snage za potpuni preokret, a promašaj Pavićevića na -6 u samom finišu bio je jako bolan za goste.

Zek Ledej je pokrenuo Partizan u prvom poluvremenu, a na kraju su upravo njegovi poeni donijeli konačan rezultat. Iako Kevina Pantera nije bilo na ovom meču i on je završio meč bez poena! Ipak bilo je dovoljno raspoloženih u ekipi Željka Obradovića, pa je tako Aleksa Avramović u drugom poluvremenu blistao, uglavnom davao poene iz tranzicije i sa 15 poena bio ključni igrač svog tima u drugom poluvremenu.

PARTIZAN: Kuruks 6, Pante, Ledej 18 (7sk), Zagorac 4, Avramović 15, Koprivica 7 (9sk), Dangubić 5, Miletić 4, Mur 6, Glas, Trifunović 8, Madar 1

FMP: Nevels 15 (7sk), Pavićević 5, Vujičić 2, Džons 15 (7as), Šaranović 1, Nikolić 4, Radonjić 7, Izundu 20 (9sk), Simović, Nerandžić

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt