• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U FMP-u ljuti zbog izjave igrača Partizana o "maloj Zvezdi": Traže hitan postupak i reakciju Željka Obradovića!

Autor Haris Krhalić

"Očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu", poruka je iz Železnika.

 aba liga partizan fmp saopštenje Izvor: MN Press/YouTube BC Partizan TV

Nakon izjave košarkaša Partizana Dalasa Mura da je, koliko on zna, FMP "mala Crvena zvezda", oglasio se i klub iz Železnika.

U zvaničnom saopštenju, FMP je naveo da je zahtijevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan zbog, kako je naglašeno, "sramne i neprimjerene izjave za klupsku televiziju koju je izgovorio uoči subotnjeg derbija ABA lige u Pioniru".

Iz Železnika su poručili da ta izjava izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na FMP i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova.

"Podsjećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i 'mali' kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati", navedeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

 Klub iz Železnika traži i reakciju Željka Obradovića, trenera crno-bijelih.

"Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimjerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče. Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali 'Aleksandar Nikolić'", navedeno je u saopštenju.

FMP je tražio "primjerenu kaznu za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije", da bi se njom na vreme spriječilo "namerno podizanje tenzija u ligi".

"Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvijek bio samo student na koledžu Sjeverna Florida", navedeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC