Čestitke Banjalučanima

Trener Leotara isključen u finalu Kupa Srpske, a poslije meča nasmijan uprkos porazu: Presudila je veća rotacija Borca!

Autor Nebojša Šatara

Marko Ičević, šef struke košarkaša trebinjskog kluba, sportski je čestitao banjalučkom Borcu na osvajanju Kupa Republike Srpske.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Iako je zaradio isključenje zbog dvije tehničke greške zbog temperamentnih reakcija na pojedine sudijske odluke, trener Leotara Marko Ičević je poslije poraza od Borca u finalu Kupa Republike Srpske djelovao potpuno drugačije.

Štaviše, bio je izuzetno zadovoljan partijom svojih izabranika posebno u drugom poluvremenu u kojem su Trebinjci uspjeli da uvedu susret u neizvjesnu završnicu - na dvije lopte nakon "minusa" od 18 poena u prvom dijelu - 94:86 (31:19, 20:14, 23:25, 20:28) .

"Prije svega, čestitam Borcu, večeras je bio bolji protivnik. Što se nas tiče, mi u prvom poluvremenu nismo uspjeli da se prilagodimo načinu suđenja i snažnoj kontakt igri, koja je bila prisutna. Nisam se ljutio niti govorio da su u pitanju greške sudija jer ja to ne komentarišem, a isključen sam na osnovu njihove odluke. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, vratili smo se na vrijeme, na jednocifrenu razliku (čak i -6), u tim trenucima je presudila njihova veća rotacija u odnosu na nas. To je bilo ključno da dobijemo zasluženog pobjednika ovog finala", rekao je strateg Trebinjaca za naš portal.