• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gagi Nikolić poslije osvojenog Kupa Srpske u svom stilu: Banjaluci s ljubavlju, uz pjesmu "Dugo te dugo očekujem"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Dragan Gagi Nikolić blistao je poslije 29. finala Kupa Republike Srpske, koji je poslije 13 godina ponovo pripao banjalučkom klubu. Ujedno je kao šef stručnog štaba objedinio trofeje u muškoj i ženskoj košarci Republike Srpske.

 Dragan Nikolić poslije osvojenog Kupa RS sa KK Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su u finalu pred skoro dupke punom dvoranom "Borik" savladali trebinjski Leotar rezultatom 94:86 (31:19, 20:14, 23:25, 20:28)i po jubilarni 10. put podigli trofej namijenjen osvajaču Kupa Srpske.

Banjalučani su briljirali u prvom poluvremenu i napravili razliku od 18 poena, međutim u nastavku su gosti iz Trebinja uspjeli da se vrate i uvedu meč u neizvjesnu završnicu u kojoj su se izabranici Gagija Nikolića ipak bolje snašli i na kraju zasluženo stigli do trijumfa.

"U finalima se zna šta je najbitnije, mogu da kažem da je ovo kao film 'Banjaluci s ljubavlju'. Ovaj pehar je Borac čekao dosta dugo, ali ga je dočekao.Ovo dosad nisam pričao, sad je tačno 20 godina kada je jedan mlad trener u ženskoj košarci osvojio trofej u Republici Srpskoj (ŽKK Bijeljina 2002), taj trener više nije mlad već iskusan i sad je objedinio pehare u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zbog toga sam izuzetno srećan i zadovoljan", rekao je Nikolić.

Ovom pobjedom, crveno-plavi su stekli pravo nastupa na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine, koja će biti odigrana predstojećeg vikenda takođe u Banjaluci.

"Veoma je bitan Kup Republike Srpske. Ovdje su velika ulaganja u sport, ovo govorim iz ugla nekog ko je prije dvije decenije vodio klub, doduše u ženskoj konkurenciji. Vidite kakve rezultate postižu mnogi klubovi iz RS, Igokea je fantastično prezentuje na međunarodnoj sceni, Borac je dosad imao dobru sezonu, naši drugari iz Trebinja, košarkaši Leotara takođe i mnogi drugi kolektivi u ostalim sportovima. To je stvarno velika stvar da sport u RS ide uzlaznom putanjom po svim pitanjima".

Uobičajena analiza same utakmica iz stručnog ugla je ovoga puta izostala.

"Ko će da razmišlja o utakmici, sad ćemo da slavimo i pjevamo zbog ovog vrijednog trofeja pjesmu od Nade Obrić:' Dugo te dugo očekujem...'",uz smijeh je zaključio trener Borca.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC