• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će osvojiti Kup Republike Srpske? Borac je favorit protiv Leotara, ali to mora da pokaže na terenu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dvorana "Borik" u srijedu od 20 časova biće domaćin finala Kupa Republike Srpske u košarci u kojem se sastaju domaći Borac i trebinjski Leotar.

 KK Borac - KK Leotar, najava finala Kupa RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki crveno-plavi pod vođstvom trenera Dragana Gagija Nikolića zbog domaćeg terena i vrlo izvjesno pune dvorane (s obzirom da je besplatan ulaz) svakako se mogu smatrati favoritom za pobjedu i osvajanje prvog trofeja u aktuelnoj sezoni.

Osim toga, Banjalučani su na prethodnom "balonu" Druge ABA lige upravo u "Boriku" doživjeli prvi poraz u cjelokupnoj sezoni (od Heliosa) i sa omjerom 9-1 suvereno drže prvu poziciju na tabeli.

U prvenstvu Bosne i Hercegovine, crveno-plavi su na šestom mjestu sa 10 pobjeda i tri poraza, ali i tri utakmice manje, pa se eventualnim trijumfima, koji su realni i vrlo izvjesni, podijelili bi prvu poziciju sa tuzlanskom Slobodom.

Na drugom mjestu je trenutno Borčev rival u finalu Kupa RS, koji je takođe u odličnoj formi s obzirom da je na posljednjih 10 mečeva izgubio samo jednom i to od Tuzlaka, pa se u trebinjskom klubu nadaju da mogu ponovo iznenaditi u Banjaluci.

Kao što je bio slučaj u finalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske 2019. godine kada su savladali Borac i izborili plasman u Premijer ligu BiH, a godinu kasnije u Trebinju ponovo bili bolji od crveno-plavih i podigli trofej Kupa RS prvi put poslije 17 godina (74:70).

Doduše u predstojećem 29. finalu Kupa RS, ako posmatramo međusobni omjer, mnogo bolje stoje Banjalučani, koji su u posljednjih pet dvoboja zabilježili četiri pobjede nad Trebinjcima i to sve vezane nakon poraza 3. januara 2021. godine.

Ipak, najčešće su to bile poprilično interesantne i neizvjesne utakmice, a takva se očekuje i sutra od 20.00. Iz banjalučkog kluba su poručili da je "vrijeme za titulu"...

Trener Trebinjaca Marko Ičelić svjestan je da su košarkaši Borca favoriti za osvajanje pehara, ali...

"Čeka nas finalna utakmica Kupa RS u kojoj je Borac, kako zbog rostera, domaćeg terena, tako i zbog rezultata koje ostvaruje, favorit u tom meču. Ali, to je samo jedna utakmica, gdje je u 40 minuta sve moguće. Pokušaćemo odigrati najbolje što možemo, biti koncentrisani i vjerovati u pobjedu", rekao je Ičelić.

Pobjednik finala Kupa RS osiguraće polufinale Kupa BiH već u subotu takođe u dvorani "Borik", a protivnik je ekipa Širokog (20.00). U drugom polufinalu, nešto ranije sastaće se Igokea i Sloboda (17.00).

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC