Košarka

"Igosi" rutinski odradili meč sa Borcem: Plus 31 u Laktašima, crveno-plavi parirali samo u prvoj četvrtini

Autor Dragan Šutvić

Dramatično je bilo samo u prvom desetominutnom kvartalu.

Izvor: Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaši Igokee m:tel su se bez većih problema obračunali sa Borcem, koji je favorizovanom rivalu parirao samo u prvom desetominutnom periodu:

IGOKEA M:TEL – BORAC BANJA LUKA 83:52 (17:14, 27:13, 22:11, 17:14)

Nakon uvodne četvrtine, tim Dragana Bajića imao je prednost od tri poena, a onda je u potpunosti stavio utakmicu pod svoju kontrolu i iz minuta u minut podizao prednost.

U naredne dvije dionice, Aleksandrovčani su postigli 49 poena, a Banjalučani samo 24, za prednost "igosa" od 28 poena (66:38) pred posljednju četvrtinu, koja je ponudila samo rutinsko odrađivanje posla.

Bio je ovo Igokei drugi trijumf u Ligi 6, obzirom da je u petak, podsjetimo, savladala sarajevski Spars (92:73). Borcu je ovo drugi poraz pošto je u subotu prikazao veoma lošu partiju u duelu sa Širokim (64:76).

U domaćem timu je po poenterskom učinku prednjačio Stefan Đorđević sa 20 poena, dok je drugi strijelac tima bio prošlosezonski "borčevac" Nikola Tanasković sa 14.

Koliko je Borac bio loš u ovom duelu, govori i podatak da nijedan igrač u crveno-plavom dresu nije uspio da dostigne dvocifren broj poena.

Najbliži tome bio je Radoš Šešlija, koji se zaustavio na devet, dok su po jedan manje postigli Aleksandar Ponjavić i Amsal Delalić, koji drugi dio sezone odrađuje među crveno-plavima kao pozajmljen igrač Igokee m:tel.

IGOKEA M:TEL: Tanasković 16, Radanov 4, Jošilo 14, Ilić 4, Stivens 8, Talić, Voler 8, Fundić, Đorđević 20, Bošković 9. Trener: Dragan Bajić.

BORAC BANJA LUKA: Kaningem 1, Dragojević 7, Boldvin 4, Šešlija 9, Ponjavić 8, Knežević 4, Šorak, Kenić 5, Bošković 4, Janković, Delalić 8, Reljić 2. Trener: Zoran Kašćelan.

TABELA LIGE 6: Igokea 4, Široki 4, Sloboda 3, Spars 3, Borac Banja Luka 2, Leotar 2.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!