• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaška liga BiH: Igokea m:tel savladala ekipu Sparsa

Autor Haris Krhalić

Igokea m:tel je upisala prvu pobjedu u završnici prvenstva za košarkaše

 Igokea Spars 92:73 Liga 6 Izvor: ABA liga j.t.d/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Nakon što u prvom kolu završnice Košarkaškog prvenstva BiH košarkaši Igokee nisu odigrali utakmicu protiv Borca zbog obaveza u ABA ligi, izabranici Dragana Bajića su u drugoj rundi ovog takmičenja savladali ekipu Sparsa rezultatom 92:73 i tako uspješno započeli pohod na titulu. 

Tim iz Aleksandrovca je vodio cijeli meč te ni u jednom trenutku nije dozvolio gostima iz Sarajeva da im zaprijete.

KK Igokea m:tel – KK Spars 92:73 (24:20, 31:12, 21:19, 16:22)

U prvoj četvrtini gledali smo dosta ujednačenu košarku. Igokea je uspjela da na početku napravi seriju 10:0 i stigne do +11. Ipak do kraja su gosti iz Sarajeva uspjeli da smanje na -4 te je rezultat nakon prve dionice igre glasio 24:20.

U drugoj dionici utakmice Igokea je pokazala sav kvalitet kojim raspolaže. Uspjeli su postići čak 31 poen i ograničiti ekipu Sparsa na samo 12 postignutih poena. Na poluvrijeme se otišlo sa plus 23 pri rezultata 55:22 za ekipu iz Aleksandrovca.

Drugo poluvrijeme je ponovo donijelo ujednačenu igru. Igokea je u nekoliko navrata imala prednost od 27 poena, ali su gosti uspjeli da zadrže kakav-takav priključak i ne dozvole domaćoj ekipi da poveća prednost iz prvog poluvremena. Rezultat nakon tri odigrane četvrtine je glasio 76:51.

U posljednoj dionici igre Igokea je znatno usporila, te je ova četvrtina pripala gostima sa šest poena razlike. Na kraju je bilo 19 razlike za tim Dragana Bajića. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Stefan Đorđević sa 27 poena. Marko Jošilo je dodao 14, Aleksa Radanov 10 te Dalibor Ilić i Nikola Tanasković po 9 poena. 

Kod Sparsa Arijan Lakić je ubacio 15, Nedim Buza i Urban Durnik po 11. Deset poena dodao je Zinedin Mulić, dok je Filip Jović ubacio 7.

Košarkaše Igokee već u nedjelju očekuje duel sa banjalučkim Borcem. 

Podsjetimo, Liga 6 daće jedno mjesto u ABA 2 ligi u narednoj takmičarskoj sezoni. Široki je kao prvoplasirani tim nakon "regularnog" dijela sezone već stekao pravo učešća u drugom po jačini regionalnom takmičenju.

Ostala mjesta učesnika u jadranskim takmičenjima dobijaju se po osnovu poretka iz završnice lige – ukoliko je prvak regularnog dijela i završnice prvenstva ista ekipa, mjesto pripada drugoplasiranoj ekipi iz završnice prvenstva.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Treba da ide bombastičan naslov ,, Bajićeva ekipa zgazila tamo neku ekipu ''

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC