• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Bajić zadovoljan sezonom, žali samo za jednom stvari: Okrećemo se bh. ligi - cilj je titula!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon eliminacije od Cedevita Olimpije u četvrtfinalu plej-of ABA lige, trener Igokee m:tel sumirao utiske i osvrnuo se na ono što njegov tim čeka do kraja tekuće sezone.

 Dragan Bajić zadovoljan sezonom u ABA ligi i Ligi šampiona Izvor: MN PRESS

Igokea m:tel nije uspjela da se plasira u polufinale plej-ofa ABA lige.

Na putu ka plasmanu među četiri najbolje ekipe na Jadranu Aleksandrovčane je zaustavila Cedevita Olimpija, koja je slavila u oba četvrtfinalna meča i zasluženo zakazala mečeve sa Crvenom zvezdom.

Možda će vas zanimati

Dragan Bajić svjestan je da se njegov tim suočio sa kvalitetnijim rivalom, te da je slovenački tim zasluženo slavio u oba meča sa "igosima".

"Čestitke ekipi Cedevita Olimpije na zasluženom prolasku u polufinale. Zahvaljujem se publici koja je došla u velikom broju da nas podrži na ovoj utakmici. Stvarno nam to znači", rekao je nakon meča trener Igokee m:tel.

U oba meča Igokea m:tel imala je svoje prilike. Za razliku od prvog susreta, kada je bila izuzetno šuterski raspoložena, u revanšu je nastojala da odigra bolje odbranu. Djelimično je uspjela u tome, ali to nije bilo dovoljno da se eliminiše veoma jak rival - na kraju su gosti slavili 69:74.

"Napravili smo neke korekcije u odnosu na prvi meč, pokušali da defanzivne i ofanzivne greške svedemo na minimum. Vidjeli smo tvrdu utakmicu. U prvom poluvremenu uspjeli smo defanzivno da odgovorimo, s tim da je opet bilo grešaka i pada koncentracije, što ekipa poput ove u svakom trenutku zna da kazni. Drugo poluvrijeme otvorili smo dobro, služio nas je šut na startu, imali smo prednost, međutim kao što sam u najavi rekao, moraš biti skoncentrisan maksimalno svih 40 minuta, da ne dozvoliš otvoren teren i lake poene ekipi Cedevita Olimpije. Oni su uspjeli da se vrate u egal, a onda okrenu rezultat u svoju korist. Do samog kraja bili smo u igri, ali opet smo napravili greške i zasluženo su nas pobijedili", realan je Bajić.

Zatim se osvrnuo na sve ono kroz šta je Igokea m:tel prošla ove sezone.

"Rekao sam to u svlačionici, sezona je mogla biti bolja, ali i gora. Gledajući sve stvari koje su se dešavale ove sezone, moram da kažem da sam zadovoljan. Kako stručnim štabom, tako i igračima koje sam selektirao na početku sezone", rekao je Bajić.

Bio je njegov tim nadomak velikog uspjeha u Ligi šampiona, ali je u odlučujućim momentima korona virus "pokosio" praktično cijeli sastav "igosa".

"Ostaje možda žal za Ligom šampiona, zaslužili smo da se plasiramo u TOP 16, ali dobro je poznato šta nam se tada desilo. Korona je najveći razlog zašto nismo napravili iskorak naprijed."

I ove sezone Igokea m:tel bila je konkurentna svim ekipama u regionalnom takmičenju. To govori i njihov plasman na kraju ligaškog dijela sezone, ali i poprilično dobre partije u dvomeču sa Cedevita Olimpijom.

"Najbolje četiri ekipe u ABA ligi finansijski su mnogo više uložile u odnosu na nas, zasluženo su tu gdje jesu, a mi smo odmah iza njih. To treba da bude čast klubu, da držimo korak sa vodećim timovima. U plej-ofu namjerili smo se na bolji i kvalitetniji tim, tim koji u posljednja tri-četiri mjeseca igra zaista odličnu košarku, kako u ABA ligi, tako i u Evropi."

Po završetku evropskih i obaveza u regionalnoj ligi, Igokea m:tel okreće se domaćem prvenstvu, gdje će u konkurenciji Širokog, Slobode, Borca, Leotara i Sparsa pokuša da bude najbolja i okiti se titulom šampiona BiH.

"Bilo je potrebno uložiti mnogo napora da se prođe prepreka u ABA ligi. Nismo uspjeli, treba sada sve zaboraviti i okrenuti se takmičenju u bh. ligi. Želim da maksimalno uđemo u Ligu 6 i osvojimo titulu", poručio je Bajić na kraju.

Pogledajte najzanimljivije detalje iz Laktaša...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC