• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Igokeu m:tel: Aleksandrovčani nisu mogli preko Cedevita Olimpije, okreću se domaćem prvenstvu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sezonu u ABA ligi tim Dragana Bajića okončao je u četvrtfinalu plej-ofa, gdje je poražen u oba meča od slovenačkog predstavnika.

 Igokea m:tel izgubila od Cedevita Olimpije igra plej-ofu ABA lige Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Kraj jadranske sezone za Igokeu m:tel!

Košarkaši iz Aleksandrovca nisu uspjeli da se revanširaju Cedevita Olimpiji, pa je slovenački tim sa dva trijumfa prošao u polufinale plej-ofa ABA lige, gdje će igrati sa Crvenom zvezdom, dok "igosima" ostaje borba u domaćem prvenstvu.

IGOKEA M:TEL - CEDEVITA OLIMPIJA 69:74 (16:16, 20:23, 19:18, 14:17)

Možda će vas zanimati

Tim Dragana Bajića poprilično se mučio u prvom poluvremenu. Za razliku od prve utakmice, "igosi" nisu baš šuterski raspoloženi, pa gosti na poluvremenu imaju prednost.

Čak devet pokušaja za tri poena košarkaša Cedevita Olimpije viđeno je u prvih pet minuta susreta, a tri puta su bili uspješni. Zatim su dodali još jednu, a zanimljivo da je od prvih 13 poena čak 12 bilo van linije 6,75, te jedno slobodno bacanje s početka susreta.

Saša Čađo na utakmici Igokea m:tel - Cedevita Olimpija
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Igralo se tvrdo u prvih 10 minuta, viđena su samo 32 poena, po 16 na obje strane, a sve oči bile su uprte u Jaku Blažiča, koji je propustio prvi duel, pa kao da je u Laktašima želio sve da nadoknadi.

U 16. minutu gosti su imali maksimalnih osam poena prednosti, kada je na semaforu stajalo 25:33. I u drugom kvartalu prednjačili su šutevi za tri poena, a probudio se i Džejkob Pulen.

U timu Igokee m:tel baš kao i u prvom meču najbolji je bio Dalibor Ilić, koji je već u prvom poluvremenu stigao do dvocifrenog učinka i blizu dabl-dabla (11 poena i sedam skokova).

Uspio je domaći tim da se približi na samo dva poena zaostatka dva minuta pred odlazak na odmor, ali su gosti vrlo brzo napravili seriju 5:0 i natjerali Dragana Bajića da zatraži tajm-aut.

Gosti su pauzu dočekali sa tri poena prednosti - 36:39.

Sjajnom serijom 10:0 Igokea m:tel ušla je u drugo poluvrijeme. Puna tri minuta gosti su bili bez postignutog poena, pa je Jurica Golemac morao minutom predaha da prekine nalet domaćih.

Brzo su Aleksandrovčani stekli devet poena prednosti (51:42), serija je povećana na 15:3, nakon čega su gosti uspjeli da se oporave od šoka i sa par kvalitetnih napada smanje zaostatak na četiri poena (53:49).

Dodali su košarkaši Cedevita Olimpije gas u finišu treće četvrtine minut prije odlaska na odmor, poveli, te u odlučujući kvartal ušli sa dva poena prednosti (55:57).

Kada se lomio rezultat, gosti su ubacili nekoliko veoma bitnih trojki, prvo Ferel, a zatim i Pulen, došli na 70:64, ali nisu se domaći predavali. Pokušali su da se vrate, imali nekoliko napada da se potpuno priključe rivalu, ali nisu uspjeli.

Melvin Edžam odigrao je odlično u finišu, kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, te nije dozvolio Aleksandrovčanima da se vrate u meč. 

Na kraju je Ferel sa 20 poena bio najefikasniji igrač susreta, dok je Edžam dodao 16, Pulen 11, a Dragić 10 poena. Igokei m:tel nije bio dovoljan ni dabl-dabl učinak Dalibora Ilića (16 poena, 12 skokova), te dobra partija Antabije Volera (13) i Dešona Stivensa (10).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC