• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen baraž koji nije trebalo da se igra - oni idu u ABA! Srbija dobila petog predstavnika u regionalnom takmičenju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U dvomeču koji je odigran za plasman u ABA ligu je Borac savladao Zlatibor i drugi put i tako obezbijedio opstanak u regionalnom šampionatu.

 KK Borac iz Čačka ostaje u ABA ligi Izvor: MNPRESS

Baraž koji nije trebalo da se igra je završen. Borac ostaje u ABA ligi, a šampion ABA 2 lige Zlatibor neće ući u elitni rang takmičenja uprkos tome što je osvojio trofej. Uprkos novoj promjeni pravila koja je neminovna, o čemu se već oglasila Crvena zvezda, ovaj dvomeč je odigran.

Poslije trijumfa u Čačku, Borac je i u Čajetini savladao Zlatibor - 66:87 (16:20, 20:22, 14:25, 16:20). Domaći tim se držao u prvom poluvremenu (36:42), ali je se u drugom dijelu razigrao Hanter Hejl, pogađao, asistirao, pogurao svoj tim do dvocifrene prednosti (41:51) koju nisu ispuštali do kraja.

Možda će vas zanimati

Borac je na taj način obezbijedio opstanak u ABA ligi, ali ovaj baraž nije trebalo da bude odigran.

Prema trenutnom pravilniku ABA lige maksimalan broj klubova iz jedne države je pet, pa je Srbija imala pet predstavnika u sezoni (Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac). A, od naredne sezone se sigurno mijenjaju pravila i postoje dvije opcije.

Jedna je "ukidanje nacionalnog ključa" što bi značilo da nema ograničenja, druga je povećanje klubova se pet na šest. Dakle, obje opcije odgovaraju srpskim klubovima. Umjesto toga je Zlatibor kao šampion ABA 2 lige morao da igra baraž sa Čačanima koji su na kraju ligaškog dijela sezone bili najlošije plasirani klub iz Srbije, iako nisu bili u zoni ispadanja.

ZLATIBOR: Protić 8, Čabrilo, Adžić, Kutlešić 9 (8sk), Grubelič 8, Vesović, Đuran 3, Jovanović, Joksimović, Tadić 22, Nikolić 16 (5sk)

BORAC: I. Đoković 11, Ćurčić, Hejl 5, Sanadze 15 (5as, 5sk), R. Đoković, Lopez 7, Pecarski 16, Marinković 10, Novaković 11, Todorović 2, Čarapić 10 (7sk)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC