• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blijeda partija Borca: Široki slavio protiv crveno-plavih u "Boriku"

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Širokog su savladali Borac rezultatom 64:76.

 Borac Široki 64:76 Liga 6 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Košarkaši Borac su u drugom kolu završnice Prvenstva BiH za košarkaše, u dvorani Borik, doživjeli ubjedljiv poraz od ekipe Širokog rezultatom 64:76. Gosti su riješili utakmicu u trećoj četvrtini kada su postigli 28 poena, a primili samo 13. 

BORAC – ŠIROKI 64:76 (18:20,15:12, 13:28, 18:16)

Borac je prvu četvrtinu otvorio sa serijom 5:0. Široki je uzvratio sa nekoliko brzih poena da bi Banjaljučani da dvije minute prije kraja imali +6. Ipak do kraja prve četvrtine Široki je napravio seriju 8:0 te prvu dionicu riješio u svoju korist rezultatom 20:18.

Crveno-plavi i u drugu četvrtinu ulaze bolje od ekipe Širokog te prave seriju 8:0. Međutim, gosti uzvraćaju sa serijom 6:0. Uslijedio je period od četiri i po minute u kojem ni jedna ekipa nije uspjela postići koš, da bi Draško Knežević sa linije za slobodna bacanja konačno donio poene i izjednačenje pri rezultatu 28:28.

Rezultat nakon prvog poluvremena je bio 33:32 za Borac.

Nastavak igre donio je bolju igru gostiju. Treća četvrina je u potpunosti pripala Širokom koji je tokom ovog dijela igre povećavao prednost da bi na kraju ove dionice imao +14 pri rezultatu 46:60.

Širokobriježani su u prvih pet minuta posljednje četvrtine uspjeli da povećaju prednost na 20 poena razlike. Do kraja su Banjalučani uspjeli da smanje prednost gostiju na 12 poena, ali bolje od toga nije išlo.

Najbolji pojedinac na današnjoj utakmici bio je Luka Božić sa 33 poena. Za Široki je još Ive Ivanov postigao 20, Mateo Čolak 12 i Mate Vučić šest poena.

Kod Banjalučana najefikasniji je bio Diante Boldvin sa 11 poena. Stefan Kenić je dodao 10, Draško Knežević 9, Džošua Kaningem 8 te Radoš Šešlija sedam poena.

Podsjećamo, košarkaše Borca već sutra očekuje zaostala utakmica prvog kola protiv Igokee, a koja je na rasporedu od 19 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC