SREĆNO!

Srpkinje čekaju žrijeb - postoje dva puta do polufinala SP! Biće potrebno i malo sreće, ovako stoje stvari!

Autor Bojan Jakovljević

Ime protivnice u nokaut fazi Srbija će saznati poslije žrijeba...

Izvor: MN PRESS

Srbija je prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i sada je čeka žrijeb. Izabranice Marine Maljković u pet mečeva grupne faze ostvarile su tri pobjede, poslije Japana i Malija pala je i Francuska i sada će im biti potrebna i mala pomoć sreće za nastavak takmičenja i borbu za medalju.

Pravila na ovom takmičenju su za nijansu drugačija, obično se unaprijed zna ko bi mogao da igra sa kim u završnici, ali će ovoga puta zavisiti od žrijeba. Prema pravilniku dvije prvoplasirane ekipe iz jedne grupe (A ili B) igraće protiv trećeplasirane ili četvrtoplasirane ekipe iz druge grupe i to će se znati poslije žrijeba. Dakle, Marinine "lavice" sada imaju dva puta do polufinala i nadaju se da će fortuna biti na njihovoj strani.

Trenutno su Srpkinje u grupi B na drugom mjestu, ali tu neće ostati ako Australija savlada Japan. U tom slučaju će domaćin takmičenja da ode na prvo, a Kanada na drugo mjesto. Ukoliko Japanke naprave senzaciju, mogle bi da pomognu Srbiji, ali je to manje realna opcija. Znatno veće šanse su da Srbija padne na treće mjesto i u tom slučaju sve zavisi od sreće na žrijebu. U grupi A na prve dvije pozicije su Amerika i Kina. Jasno je da bismo voljeli više da to budu Kineskinje, nego Amerikanke koje važe za glavnog favorita za zlato. Žrijeb će se održati u toku dana, kada se završi duel Austrailje i Japana koji počinje u 12.30 po našem vremenu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt