Košarka

Ovo je bio jako opasan meč za nas! Ataman pomenuo jednog igrača Zvezde pa se pravdao: Imamo četiri nova igrača...

Autor Dragan Šutvić

Iako je pobijedio u prvom kolu Evrolige trener Efesa Ergin Ataman nije bio zadovoljan svim što je vidio na terenu.

Izvor: Youtube/ Anadolu Efes Stüdyo/Screenshot

Anadolu Efes je u odbranu titule šampiona Evrope krenuo pobjedom nad Crvenom zvezdom na svom terenu. Crveno-bijeli su se držali dok je iz odbrane dolazio i napad, ali sa 59 postignutih poena nisu mogli da se nadaju trijumfu! 

Trener domaće ekipe Ergin Ataman je poslije utakmice naglasio da je ovaj susret bio jako opasan i težak za njegov tim, ali da će kako sezona odmiče Efes izgledati sve bolje. 

"Kao što sam rekao prije meča, ove prve utakmice su opasne i teške. Naravno da imamo dobar tim, ali imamo četiri nova bitna igrača i da ih uklopimo u naš sistem trebaće nam vremena. Prije meča smo pričali sa igračima i tokom meča smo igrali jako dobru odbranu", počeo je Ataman.

On je istakao da je meč prelomljen tek u posljednjih deset minuta utakmice, kada se njegovoj ekipi sve poklopilo. 

"U prvom poluvremenu nismo postizali poene iz kontre, dali smo im dosta ofanzivnih skokova i problem nam je pravio Bentil ispod koša. U drugom poluvremenu smo popravili odbranu, krenuli smo da postižemo poene u tranziciji i u posljednjoj četvrtini smo slomili rivala. Mislim da nismo igrali sjajno ofanzivno, ali defanzivno smo pokazali snagu", rekao je on. 

Poslije utakmice oglasio se i trener crveno-bijelih Vlada Jovanović.

"Imali smo problem sa prodatim loptama u drugom poluvremenu. U napadu nismo kontrolisali igru kao u prvom poluvremenu, a oni su imali dosta skokova u napadu i davali su neke lagane poene. Moramo da popravimo stvari i u napadu i u odbrani i siguran sam da ćemo biti bolji u narednom meču", rekao je trener Crvene zvezde.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!