• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bolji od Zvezde, ali ne piše se vječitima dobro u Evroligi: Svi hoće TOP 8, ali prognoze kažu drugačije!

Autor Haris Krhalić

Počinje nova sezona u Evroligi, a prognoze se neće svidjeti navijačima Crvene zvezde i Partizana.

 Predviđanja za Zvezdu i Partizan u Evroligi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Dok čekamo početak Evrolige za sezonu 2022/23 saznali smo za koliko novca će igrati timovi u narednoj sezoni, a sada su krenule da izlaze i prve prognoze za narednu godinu. "Jurohups" je dao svoje ocjene sezona svakog tima u elitnom rangu evropske košarke, a srpski klubovi nisu prošli sjajno! 

Navijači Crvene zvezde i Partizana nadaju se da bi njihovi puleni nekako mogli da dođu do mjesta u Top 8 i da bi mogli da se plasiraju u plejof Evrolige, a prema procenama ovog sajta oni su daleko od toga. 

Partizan je bolje prošao i njemu se prognozira 14. mjesto na tabeli, a prije svega se kao kvaliteti iznose Željko Obradović i sjajan prelazni rok crno-bijelih.

"Nakon osam godina Evroliga ponovo dočekuje Partizan, a poslije dvije sezone Željka Obradovića Šta će najuspešniji trener u istoriji Evrolige predstaviti na terenu? Srce tima su Kevin Panter, Zek Ledej i Matijas Lesor, a pojačanja su Džejms Naneli i Janis Papapetru, tako da je potencijal očigledan", navodi se u tekstu,

Što se Crvene zvezde tiče najavljuje se još jednom čvrsta igra, a ističe se da bi novi tim sa mnogo novih pojačanja mogao da bude jednako dobar kao onaj koji je vodio Dejan Radonjić.

"Iako se mnogo toga promijenilo doktrina "previše čvrsti da nas slomite" će ponovo karakterisati Zvezdu. Ruki trener Vlada Jovanović ne može da računa na igrače kao što su Nejt Volters, Ostin Holins i prije svega Nikola Kalinić, ali sa pojačanjima poput Džona Holanda, Hasana Martina, Nemanje Nedovića, Filipa Petruševa i Miroslava Raduljice može da stvori ekipu koju svi moraju da poštuju", navodi se u tekstu.

Ova analiza vidi Efes kao prvog favorita za osvajanje Evrolige, drugo mjesto dijele Real i Barselona, pa onda slijede Olimpijakos i Olimpija iz Milana. Nakon njih na listi se nalaze Fenerbahče, Monako, Makabi, dok Bajern i Virtus dijele deseto mjesto.

Nakon njih dolazi Panatinaikos, pa je tu Partizan, između vječitih se našla Valensija, a lošiji od Crvene zvezde su Baskonija, Asvel, Alba i Žalgiris. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC