• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda protiv šampiona Evrope bez dvojice važnih igrača! Crveno-bijeli u problemu: "Ne znam kada će se oni vratiti"

Autor Haris Krhalić

Vladimir Jovanović, trener Crvene zvezde, pričao je o predstojećem duelu sa Efesom.

 Crvena zvezda bez dva igrača protiv  Efesa Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda igra protiv Efesa u prvom kolu Evrolige. Novu sezonu elitnog takmičenja počinje u Istanbulu protiv aktuelnog šampiona Evrope i tima koji je na fajnal-foru u Beogradu osvojio titulu na krilima Vasilija Micića. Pokušaće crveno-bijeli da pariraju jednom od favorita za titulu. Sa novim timom, dosta promjena u igračkom kadru i novim trenerom Vladimirom Jovanovićem.

Pred put u Tursku na megdan timu Ergina Atamana mladi srpski stručnjak odgovarao je na pitanja medija. Imao je samo riječi hvale na račun narednog protivnika. "Čeka nas najteža i najlakša utakmica u isto vrijeme. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, da nije bilo korone, vjerovatno bi i tri puta zaredom osvojili. Na već sjajan sastav dodali su igrače poput Polonare, Klajburna i Žižića, pokriveni su na svim pozicijama. Na nama je da odigramo muški, da pokažemo napredak u odnosu na prethodni period i da iskoristimo prilike koje nam se ukažu", rekao je Jovanović.

Srpski tim novu sezonu počeo je u Beogradu pobedom protiv MZT-a u ABA ligi i to bez Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića. Oni neće biti u sastavu ni za naredni duel. "Imamo neke kadrovske probleme, igraćemo bez Nemanje i Ognjena, ali smo i za to spremali rješenje, iako nije lako kombinovati. Raspored nam ne ide baš na ruku, jer imam opet gostovanja u prvih sedam kola Evrolige. Ne znamo kada će se njih dvojica da se vrate, radili su deo treninga sa timom, ali ne znam kada će moći da rade pod kontaktom."

Ubjedljiv poraz od Olimpijakosa na kraju pripremnog perioda zabrinuo je navijače. Zna i trener crveno-bijelih da to nije bilo prijatno nikome, mada je uvjeren da to može da pomogne svima. Nada se da će protiv turskog tima situacija biti mnogo bolja i da će njegovi izabranici da se pokažu u pravom svjetlu.

"Želim da vidim ravnopravnu igru sa Efesom, da im pariramo u košarkaškim segmentima. Bio bih zadovoljan ako bih primijetio napredak u odnosu na prethodni period. Idemo polako, popravljamo našu igru i hoćemo da budemo pravi kada bude najpotrebnije. Što se duela sa Olimpijakosom tiče, bili smo oprezni, igrali smo kako smo mogli, to nam je sigurno otvorilo oči i pokazalo neke slabosti. Podigli smo nivo igre od tada i u Istanbulu ćemo uraditi sve što je do nas. Mada, protivnik se dosta i tu pita", zaključio je Jovanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC