PORUKA

Ovako nešto nisam nikad vidio! Jovanović se oglasio nakon poraza Zvezde: "Spremali smo se, probali smo to da zaustavimo"

Autor Nebojša Šatara

Vladimir Jovanović je analizirao poraz od Baskonije u Španiji.

Izvor: YouTube/Printscreen/Baskonia

Crvena zvezda poslije tri kola još uvijek čeka na prvu pobjedu u Evroligi. U prvom od dva meča u Španiji je izgubila od Baskonije (92:75). Skupo je platila ceh u šutu za tri poena protivnika, Baskijci su dali čak 19 trojki iz 36 pokušaja, od čega je Markus Hauard dao sedam za ukupno 30 poena. Domaći tim koristio je svoje najjače oružje, crveno-bijeli to nisu uspjeli da spriječe. Previše grešaka, čak 15 izgubljenih lopti, naspram samo pet protivnika. Svjestan je svega toga i Vladimir Jovanović.

Na konferenciji za medije šef struke srpskog kluba prvo je pogledao statistiku i mogao je da vidi procente šuta protivnika. Dali su 19 trojki, više su pokušavali za tri, nego za dva (15/31). Nije pomogla ni bolja skok igra Zvezde (36 naspram 25).

"Čestitam Baskoniji, odigrala je odlično drugo poluvrijeme, dala je čini mi se 12 trojki u drugom dijelu. Nikada prije ovako nešto nisam vidio. Napravili smo neke greške, 10 izgubljenih lopti u trećoj i četvrtoj dionici, to je bio ključ poraza u ovom duelu", rekao je Jovanović.

Uslijedilo je pitanje medija o planovima za odbranu i da li su možda mogli da ih zaustave u dalekometnim hicima, uz to su španski novinari spomenuli i izostanak Nemanje Nedovića.

"Definitivno smo znali vrline tima, pripremili smo meč, pokušali smo da zaustavimo šut za tri. Imali su 14 asistencija i dali 19 trojki. Mnoge od njih bile su u igri jedan na jedan. Tako da... Što se Nedovića tiče, u pravu ste. Nedostaju nam takvi igrači poput njega. Bićemo bolji kada se vrati na teren", zaključio je Jovanović.

(MONDO)