• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vildoza se iz Amerike vratio još bolji, pa zvezdašima poručio: Sa mnom i Nemanjom možemo da se pobijemo sa svakim!

Autor Dragan Šutvić

Luka Vildoza je stigao u Crvenu zvezdu, a sada je spreman da zaigra na prvom meču i to protiv bivšeg kluba.

 luka vildoza o dolasku u crvenu zvezdu  Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

Kao bomba je odjeknuo transfer Luke Vildoze u Crvenu zvezdu! Stigao je plejmejker pravo iz NBA, a iako se Baskonija na početku bunila, Argentinac je dobio sve papire potrebne da zaigra za crveno-bijele u ABA ligi i Evroligi. 

Prvi meč na koji će putovati sa timom biće utakmica Evrolige sa Baskonijom, a on je na startu svog crveno-bijelog puta istakao da će mu ipak biti čudno da odmah igra protiv bivšeg kluba. 

"Osjećam se sjajno, uzbuđen sam što sam sa timom. Tu sam da im pomognem, da se pridružim i da igram sa njima. Čudno je što ću igrati protiv Baskonije, jako je čudno, ali sada sam ovdje i razmišljam samo o Crvenoj zvezdi, mojim saigračima i tome da dobijemo neke utakmice. Zaista cijenim to što je Baskonija uradila za mene tokom cijele moje karijere, ali sada ovdje igram košarku", jasan je bio Vildoza. 

Konkurencija na poziciji plejmejkera je velika, a Vildoza jedva čeka da svi budu spremni da igraju. 

"Teška je konkurencija, potrebni su nam poenteri, a Nemanja je povrijeđen, ali se vraća uskoro. Kada tim bude kompletan vidjeću šta sve imamo. Možemo da se "pobijemo" sa svima, pogotovo ovdje kod kuće", dodao je prvi Argentinac u istoriji Zvezde.

Trener Vladimir Jovanović obavio je razgovore sa njim i jasno mu je predočio šta želi da vidi od njega na terenu.

"Od mene očekuje da budem glavni plejmejker, da sve uključim u igru, da svi budu srećni, ali nećemo to vidjeti dok ne zaigram, dok makar ne budem trenirao. Kao što sam i ranije rekao drago mi je što sam sa ovim timom, znam kakva su očekivanja, znam kakvi su navijači i da mnogo očekuju od nas", naglasio je on, a na pitanje da li misli da može da bude lider ovog tima odgovorio je potvrdno.  

Da li pamti meč sa Srbijom 2019?

"Vi ste me natjerali da se sjetim, ja se i ne sjećam toga toliko. Znam da smo vas pobijedili i da je to bila sjajna i velika utakmica, ali sada sam tu da igram pred srpskim navijačima, navijačima Crvene zvezde koji su impresivni, jedva čekam da budem iskren."

"Mislim da mogu da budem lider, popravio sam svoju igru u Americi i vidjećemo. Treba da se naviknem na loptu, na teren, vidjećemo."

Odradio je prvi trening sa ekipom i već se polako uvodi u akcije. 

"Osjećam se sjajno, odradili smo neke akcije koje moram da zapamtim, ali gledao sam i ranije skauting. Moram da uzmem vremena za sebe", naglasio je on i našalio se da će morati da nađe nekoga ko priča španski u Beogradu:

"Ne, niko u ekipi ne priča španski, moram da nađem neke Špance, Meksikance, Argentince, kako bih imao sa kim da razgovaram", rekao je Vildoza. 

Izvor: MN PRESS

O novom plejmejkeru ekipe pred gostovanja Baskoniji i Real Madridu govorio je i nedavno oporavljeni Ognjen Dobrić.

"Priključio se ekipi, odradio prvi trening, sve je super. Svi znamo kakav je to igrač, bio je i u Evroligi, svi ga znaju svi su ga i pratili i sigurno je da će podići kvalitet ekipe. Naravno da će nam značiti u narednom periodu jer očekuje nas teško takmičenje u Evroligi i ABA ligi i igrač takvog kalibra nam sigurno znači", rekao je Dobrić 

Kratko je analizrao predstojeći meč u Španiji i istakao da je otkazivanje meča sa Cedevita Olimpijom ekipi dalo vremena da trenira i da se pripremi za ove mečeve.

"Čeka nas gostovanje u Španiji, iskoristili smo ovaj period da se pripremimo za te dvije utakmice. Kao što znate nismo otputovali u Ljubljanu tako da smo imali više dana za odmor i za pripremu. Ekipa je spremna, zdravi smo, tako da mislim da će to biti ok."

Povreda je iza njega, ali sada ga čeka veliki rad kako bi se na pravi način vratio u formu. 

"Dobro je, dobro je, povreda je zaliječena, noga je u redu, ostaje samo malo da se vratim u formu što se tiče i kondicije i igračke forme, ali mislim da će to vremenom biti bolje i bolje", objasnio je Dobrić.

Kao najveći kvalitet Baskonije istakao je šut za tri poena, koji će ekipa Vladimira Jovanovića morati na pravi način da odbrani. 

"Stvarno dobro igraju i uzimaju šuteve, pogađaju u visokim procentima i to je primarna stvar koju moramo da iskontrolišemo. Naravno ne možemo da ih zaustavimo da ne daju nijednu trojku, ali možemo da smanjimo taj broj pogođenih trojki našom odbranom. Da ih uvedemo u neki naš ritam, da igramo našu košarku kakvu znamo, a ne da ih pustimo da se rastrče i da šutiraju kako oni žele jer onda mogu da pogode sve", oprezan je Dobrić.

O meču sa Realom u petak nije želio da priča previše, jer se koncentriše na narednu utakmicu.

"Sada se samo pripremamo za Baskoniju, pa ćemo poslije toga da se okrenemo utakmici sa Realom. Ne bih vam posebno pričao o Realu, svi znamo kakva su ekipa i kakav kvalitet posjeduju. Idemo utakmicu po utakmicu i da prvo odigramo meč sa Baskonijom dobro pa ćemo poslije o Realu."

Na kraju je dobio pitanje šta je najbitnije za tim u ovoj sezoni i kao neko ko je tek izašao iz povrede bio je jasan - zdravlje. 

"Najbitnije je da ostanemo svi zdravi, mnogo je utakmica, mnogo bitnih utakmica i mislim da oni koji imaju više zdravih igrača da će imati i veći kvalitet. To je najbitnije u ovom periodu, da se održi ekipa na okupu, da se što manje improvizuje jer su povrede sastavni dio sporta, ali da probamo da ih što više izbjegnemo i da ekipa što više bude na okupu. Tako se i ekipa više uigrava i nekako smo složniji. Mislim da je to najbitnija stvar", završio je Dobrić. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC