• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci stopiraju Zvezdinu transfer bombu: Crveno-bijeli ga predstavili, ali još nije gotovo?!

Autor Dragan Šutvić

Argentinski košarkaš Luka Vildoza mogao bi da bude centralna tema evropske košarke narednih dana.

 baskonija tuži crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda saopštila je nekoliko sati prije meča sa Panatinikosom u Evroligi da je argentinski plejmejker Luka Vildoza potpisao dvogodišnji ugovor, ali... Prije nego što su navijači Zvezde stigli da na djelu vide košarkaša koji je uskoro trebalo da se stavi na raspolaganje Vladimiru Jovanoviću, stiglo je saopštenje iz Španije! Baskonija tvrdi da ovaj transfer nije moguć bez njih!

Možda će vas zanimati

Španski tim sa kojim je Vildoza 2020. godine bio šampion Španije tvrdi da oni imaju prava na košarkaša koji je prethodnu sezonu proveo u NBA ligi. Tamo je bio član Njujork Niksa i Milvoki Baksa, ali je odigrao samo sedam mečeva zbog povrede koja ga je mjesecima mučila. Odlučio je da se vrati u Evropu, ali nije razmišljao o Baskoniji koja se sada poziva na njihov dogovor kada je odlazio.

Ostaje da se vidi kako će Crvena zvezda i Baskonija rešiti problem koji je nastao, a mi vam saopštenje španskog tima prenosimo u cjelosti. 

"S obzirom na objavu Crvene zvezde Beograd na zvaničnim klupskim kanalima komunikacije o angažmanu igrača Luke Vildoze i s obzirom na ozbiljnost situacije, Upravni odbor Baskonije želi da saopšti:

1. Baskonija posjeduje prava na igrača van NBA lige kao što je dogovoreno kada je igrač odlazio u Nujork Nikse, mjeseca maja 2021. godine. To znači da u slučaju potpisa za klub van NBA lige ili igrač ili klub moraju da finansijski obeštete Baskoniju.

2. U slučaju angažmana Luke Vildoze u Crvenoj zvezdi, on je obavljen bez učešća ili saglasnosti Baskonije. Čak i bez bilo kakve komunikacije u vezi sa tim. I bez plaćanja ugovorene novčane naknade. To predstavlja veoma ozbiljno kršenje dogovora postignutog prilikom njegovog odlaska u NBA ligu i pripisuje se igraču i klubu njegove destinacije.

3. Suočena sa takvom situacijom, Baskonija čim je saznala za njegov ugovor sa Crvenom zvezdom, izričito je i nepobitno zahtijevala od kluba i od samog igrača poštovanje prava koja uživa. Takođe, slučaj je prijavljen Evroligi od koje se traži primjena odgovarajućih zakonskih mjera, posebno suspenziju registracije igrača od strane Crvene zvezde kako bi se zadržao integritet takmičenja koji bi u protivnom mogao da bude na udaru.

4. Konačno, ukoliko prethodni dogovori ne budu ispunjeni u propisanim rokovima, Baskonija će nastaviti da preduzima odgovarajuće zakonske radnje kako bi do tančina zaštitila svoja prava, kako od igrača, tako i od Crvene zvezde kao odgovornih za navedeno kršenje regulatornih propisa Evrolige”.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC