• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdino saopštenje - stigao Argentinac, pa važan papir: Baskonija tražila novac, ali Luka će biti crveno-bijeli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Argentinski košarkaš Luka Vildoza može da bude registrovan za Crvenu zvezdu.

 Crvena zvezda može da registruje Luku Vildozu Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

Košarkaški klub Crvena zvezda prije nekoliko dana ozvaničio je saradnju sa argentinskim plejmejkerom Lukom Vildozom, koji je već stigao da se priključi ekipi. Ipak, nije sve išlo sjajno - naredni evropski rival crveno-bijelih oglasio se zbog toga. Baskonija je tvrdila da posjeduje pravo na košarkaša, pa je Zvezda morala da nabavi dokument koji to demantuje.

Aktuelni šampion Srbije i regiona "pohvalio" se na klupskom sajtu papirom koji je stigao iz FIBA. Na njemu je istaknuto da je Luka Vildoza raskinuo ugovor sa Milvoki Baksima i da se kao slobodan igrač obavezao na dovogodišnju saradnju Crvenoj zvezdi. Zbog toga srpski klub ne mora da plati nikakvo obeštećenje Špancima.

"KK Crvena Zvezda mts u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija koje su se pojavile u pojedinim domaćim medijima, obavještava javnost da je ponedjeljak u popodnevnim časovima stigao LOC (letter of clearance) za argentinskog košarkaša Luku Vildozu koji izdaje FIBA. Taj dokument (LOC) izdat je na osnovu papira kojim je Vildozin prethodni klub Milvoki potvrdio da je Argentinac slobodan igrač. Dobijanjem tog dokumenta, Vildoza će steći pravo da nesmetano bude registrovan kao igrač Crvene zvezde u ABA i Evroligi", navodi se u saopštenju Crvene zvezde koje se pojavilo na sajtu kluba, uz fotografiju dokumenta.

Podsjećamo, Crvena zvezda je Luku Vildozu predstavila nekoliko sati prije meča protiv Panatinaikosa u drugom kolu Evrolige, a Argentinac je sa ekipom krenuo na put u Španiju. Tamo će, u trećoj rundi takmičenja, baš Baskonija biti sljedeći protivnik crveno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC