Zašto?!

Izmislio nadimak zbog Jokića, pa obukao kostim - Cijela NBA priča o njemu: Zvezda legendarnog tima je Betmen! (FOTO)

Autor Bojan Jakovljević

Vilijams se na meču Bostona i Vašingtona pojavio u kostimu, u skladu sa praznikom koji se obilježava u SAD.

Izvor: Twitter/celtics/printscreen

Ovih dana se zbog Noći vještica mnogobrojne poznate ličnosti širom svijeta pojavljuju u javnosti u kostimima koje su dugo birale, a tom trendu nisu odoljeli ni NBA košarkaši. Zapravo, igrač Boston Seltiksa Grent Vilijams šokirao je navijače kada je na utakmicu svog tima došao u kostimu - identično obučen kao Betmen u nekom od filmova o superheroju.

Uz natpis "Batman Returns" što je ime filma u kojem je 1992. godine Majkl Kiton glumio Brusa Vejna i Betmena, slavni NBA tim pohvalio se stajlingom svog košarkaša. Mnogima nije jasno zašto se ovo desilo, dok su oni koji malo bolje poznaju prilike u NBA otkrili da Vilijams nije "tek tako" obukao kostim slijepog miša.

Zapravo, Grent Vilijams je sebi dodijelio nadimak Betmen zbog dobrih igara. U nekoliko situacija se "pojavljivao" na terenu kada je ekipi bila neophodna pomoć, a jedna od situacija bila je i kada je u prethodnoj sezoni odigrao odličnu odbranu nad Nikolom Jokićem tokom jednog od okršaja protiv Denvera. Njegovi saigrači su prihvatili nadimak, pa je Vilijams u svlačionici poznat i kao strip junak, a sada bi sa tim mogao da se upozna i cijeli svijet. Pogledajte kako je izgledao:

Inače, Boston Seltiksi su nakon pet utakmica nove sezone na učinku 3-2. Oni su počeli novo prvenstva sa tri uzastopne pobjede, ali su zatim razočarali svoje navijače - prvo ubjedljivim neuspjehom na meču protiv Čikaga, a zatim i porazom nakon produžetka protiv Klivlenda.