Uživo

KAMPACO POKAZAO MAGIJU, ZVEZDA OSVOJILA SKOPLJE! Argentinac dominirao, nisu znali kako da se odbrane od njega!

Na čelu sa sjajnim Fakundom Kampacom, Crvena zvezda ostvarila je još jednu pobjedu u ABA ligi.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Meridianbet pobijedila je MZT u Skoplju 80:57 (17:15, 19:18, 27:8, 17:16) i ostvarila 12. trijumf u 13 odigranih utakmica u ABA ligi. Sjajni plejmejker Fakundo Kampaco stigao je u Sjevernu Makedoniju željan nastupa, koji su mu zabranjeni u Evroligi, i gledaocima u dvorani "Jane Sandanski" demonstrirao je klasu. Argentinac je ubacio 23 poena, uz sedam skokova i devet asistencija, a njegove tri trojke u nizu početkom treće četvrtine praktično su prelomile utakmice.

U svakom posjedu Beograđana sa njim na terenu bilo je očigledno koliko mu se igra, a trener Duško Ivanović držao ga je u igri najviše od svih igrača, 29 minuta. Naravno, bivši as Real Madrida i Denver Nagetsa to mu je uzvratio i vodio je tim ka pobjedi, ostvarenoj tačno 48 sati prije početka velike evroligaške utakmice u "Pioniru", Crvena zvezda - Real Madrid.

Poslije "tvrdog" prvog dijela meča, u kojem je Zvezda ubacila samo dvije trojke, Faku joj je pomogao da pronađe napadački ritam, asistirao je i pogađao i učinio je da se cijeli tim razigra. Svi Ivanovićevi igrači upisali su se među strijelce osim Stefan Markovića, a crnogorski stručnjak razmišljao je i o minutaži pred napornu evroligašku sedmicu, tokom koje će srpski i regionalni prvak u utorak igrati protiv Reala, u četvrtak protiv Monaka (takođe u Pioniru), a onda će u nedjelju gostovati Budućnosti u Podgorici.

Na drugoj strani, MZT je na čelu sa srpskim trenerom Draganom Nikolićem odigrao odlično prvo poluvrijeme, ubacio u tom periodu sedam trojki iz 13 pokušaja, ali nije uspio da se oporavi od snažnog udarca crveno-bijelih u trećoj četvrtini.

18:45

Kraj utakmice, Zvezda je pobedila MZT 80:57

Crveno-beli su dobili drugo poluvreme rezultatom 44:24 i tako mirno privela meč kraju. Ostvarila je 12. trijumf u ABA ligi i sada će se ubrzano spremati za meč protiv Reala u Pioniru, koji je na programu za tačno 48 sati!

18:44

Kampaco završava meč u svom stilu

Argentinac utrčava u reket, poentira o tablu uz faul i postiže svoj 23 poen. Dodao je takvom napadačkom učinku i devet asistencija, uz šut za tri 5/9.

Izvor: MN Press

18:34

Uživajte u Kampacovim potezima

Dok Zvezda vodi 77:40 u 35. minutu, pogledajte kako Kampaco igra u Skoplju

18:21

Kraj treće četvrtine, Zvezda ju je dobila 27:8

Posle 30 minuta košarke u hali "Jane Sandanski", Crvena zvezda vodi 63:41

18:18

Zvezda sada mnogo mirnije vodi

Luka Mitrović pogodio je uz prekršaj za Zvezdino vođstvo 59:41 u 28. minutu. Crveno-belima je proradio šut za tri u 3/4, uz sve vreme konstantan doprinos iz reketa, što dokazuje 15. pogodak iz blizine koša, dok je MZT iz reketa pogodio samo četiri puta

18:10

Furiozuan početak 3/4, Kampaco ubacio TRI trojke u nizu!

MZT je košem Strahinje Mićovića sa distance ubacio čak osmu trojku, ali ni to nije zaustavilo sjajnog Fakunda Kampaca, koji je "vezao" čak tri trojke u ovoj fazi meča.

Beograđane je Argentinac doveo do novog maksimalnog vođstva - 50:36 u 24. minutu! Argentinac u svakom posedu pokazuje koliko mu se igra košarka, pa je za 17 minuta u igri ubacio 16 poena, uz četiri trojke iz sedam pokušaja i šest asistencija.

Zvezda je u seriji 14:3 za tri minuta igre u drugom delu meča.

Izvor: PS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

17:52

Strelci:

MZT - Kafi 9, Ver 13, D. Stojanovski 3, V. Stojanovski 8. Timski: 3/10 za dva, 7/13 za tri, 6/6 sl. bacanja, 7 skokova (5-2), 3 asistencije, 4 ukradene, 8 izgubljenih lopti

ZVEZDA - Lazarević 5, Kampaco 7, Mitrović 3, Dobrić 3, Ilić 2, Nedović 2, Kuzmić 4, Petrušev 8, Bentil 2. Timski: 11/16 za dva, 2/11 za tri, 8/10 sl. bacanja, 14 skokova (9-5), 8 asistencija, 6 ukradenih, 7 izgubljenih lopti

17:49

- Poluvreme, MZT - Zvezda 33:36 -

17:41

Aplauzi crveno-belih za Džona Holanda

Zvezdin Amerikanac uhvatio je ofanzivni skok, pa je napao domaće iz pikenrola, iznudio prekršaj i dobio aplauze saigrača za borbenost. Crveno-beli vode 33:23 u 19. minutu.

17:35

Bum - trojka Kampaca preko 37cm većeg centra

Do je sve od sebe Turčin Samet Jigitoglu, ali nije uspeo da spreči trojku Kampaca za Zvezdino vođstvo 24:18. Sada trener Dragan Nikolić okuplja igrače MZT-a na tajm-autu. U toku je 16. minut.

Izvor: MN PRESS

17:30

Ivanović mora da reaguje - MZT diše za vratom Zvezdi

Američki veteran Dastin Ver pogodio je još jednu trojku za MZT, primakao domaće na samo poen minusa (18:19) i primorao trener Zvezde Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut u 13. minutu.

17:23

Kraj prve četvrtine

Imala je Zvezda vođstvo 14:4, ali nakon prve četvrtine vodi samo dva poena razlike - 17:15. Vojdan Stojanovski ubacio je dve trojke za domaće, potom je u 10. minutu jednu pogodio i Dastin Ver i tako se domaćin potpuno vratio u meč veoma brzo.

17:11

Ponovo Kampaco asistira - za trojku Petruševa

Argentinac je pronašao na levoj strani centra Zvezde usamljenog na šutu za tri. Crveno-beli su njegovim pogotkom poveli 11:4 u 6. minutu, nakon što su na startu imali i vođstvo 6:0.

17:05

Za početak - magija Kampaca

2' Crvena zvezda povela je 2:0 sjajnom asistencijom za Stefana Lazarevića, koji je lako pogodio za vođstvo Beograđana 2:0

17:00

Startne petorke - Kampaco od starta

Zvezda: Kampaco - Dobrić - Lazarević - Petrušev - Kuzmić
MZT - Kafi, D. Stojanovski, V. Stojanovski, Mićović, Jigitoglu

15:45

Sudije večerašnjeg susreta su...

Delegirani arbitri za večerašnji meč su Luka Kardum (Hrvatska), Mario Majkić (Slovenija) i Marko Mustapić (Hrvatska)

Izvor: MN PRESS

15:43

Međusobni skor - ubedljivo na strani Zvezde

Crvena zvezda i MZT odigrali su 13 međusobnih utakmica u ABA ligi i skor u njima je 12-1 za Beograđane. Jedini poraz doživeli su u Skoplju 15. decembra 2013.

15:41

Zvezda pred napornom nedeljom u Evroligi

Praktično 48 sati posle ove utakmice u Skoplju, Crvena zvezda ugostiće u hali "Pionir" veliki Real Madrid u utorak od 19 časova. Dva dana kasnije, takođe u Beogradu, ekipa Duška Ivanovića igraće protiv Monaka.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

15:40

Crveno-beli bez trojice igrača

Poznato je da su teže povređeni Nikola Ivanović, Hasan Martin i Luka Vildoza i oni definitivno neće nastupiti ni u ovom meču, kao ni u predstojećim susretima. 

15:39

Zvezda igra za osmu u nizu

Crvena zvezda je trijumfovala u poslednjih sedam utakmica u ABA ligi i povrh toga je stigla u Skoplje u odličnom raspoloženju posle pobede u Valensiji. Ekipa Duška Ivanovića igraće u hali "Jane Sandanski" za svoj 12. trijumf u regionalnoj ligi.

Izvor: MN PRESS

15:37

MZT u problemima, Nikolić spasava stvar

Duel u dvorani "Jane Sandanski" biće prva utakmica MZT-a pred domaćim navijačima u 2023. godini. Prošlu kalendarsku godinu završio je sa pet uzastopnih poraza i zato je poslednjeplasirani na tabeli. U međuvremenu je ekipu ponovo preuzeo srpski trener Dragan Nikolić, 30. decembra. On je na klukpi istog tima već radio sa velikim uspehom u sezoni 2016/17.

MZT trenutno ima skor 2-11.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

15:34

Zvezda doputovala pravo iz Španije

Crveno-beli stigli su na ovaj meč posle trijumfa protiv Valensije u Evroligi, a u sastavu je i Argentinac Fakundo Kampaco. Za razliku od Evrolige, u kojoj neće igrati do marta, sjajni plejmejker u ABA ligi ima pravo nastupa i sigurno će biti dodatni razlog da tribine u Makedoniji budu punije nego inače.

Izvor: Twitter/kkcrvenazvezda

15:33

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel MZT - Crvena zvezda počinje u 17 časova u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju

Ukratko

  • MZT - Crvena zvezda 57:80
  • Kampaco prva zvijezda utakmice
  • Zvezdu za 48 sati čeka Real u Pioniru
učitaj još +