Košarka

Pred Igokeom m:tel jedan od KLJUČNIH mečeva za opstanak: "Očekuje nas VELIKI izazov i TEŠKA utakmica!"

Autor Dragan Šutvić

Igrači Vladimira Jovanovića u 22. kolu regionalnog takmičenja gostuju posljednjeplasiranom MZT-u.

Izvor: ABA liga/Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer

Jednu od ključnih utakmica u borbi za opstanak u ABA ligi igrači Igokee m:tel odigraće u subotu u Skoplju protiv posljednjeplasiranog MZT-a.

Tim Vladimira Jovanovića pred meč sa "fenjerašem", kojeg je u prvom dijelu sezone u Laktašima savladao rezultatom 96:90, zauzima 12. mjesto uz omjer od šest pobjeda i 14 poraza i u slučaju trijumfa u prestonici Sjeverne Makedonije, napravila bi veliki korak ka izbjegavanju posljednje dvije pozicije, koje vode u doigravanje, odnosno niži rang.

"Apsolutno smo svjesni situacije i važnosti meča u smislu poretka na tabeli. Takođe, oni su ekipa koja posjeduje i koja može da pobijedi i, uslovno rečeno, favorita na papiru, kao su uradili protiv FMP-a i Cedevita Olimpije. Poslije promjene trenera i dolaskom nekih igrača, imaju veću širinu i igraju sa većom energijom i samopouzdanjem. Nošeni su domaćom publikom koja im zaista daje podršku i kada sve to sagledam svjestan sam da nas očekuje jedan veliki izazov i jedna teška utakmica. Vjerujem, međutim, da ćemo, poslije pobjede koja nam je bila jako potrebna i dobrog rada, odigrati dobru utakmicu i pokazati da smo u uzlaznoj putanji", rekao je strateg "igosa" u najavi ovog meča, a na njegove riječi nadovezao se i prvotimac Kosta Kondić.

"U subotu nas očekuje jedan jako bitan meč. MZT je ekipa koja je pokazala da na svom terenu igra jako dobro i naš pristup će morati da bude kao na prošloj utakmici, što znači da svih 40 minuta moramo da budemo u fokusu i da uradimo ono što se od nas traži i što treniramo proteklih dana", istakao je Kondić.

Utakmica MZT – Igokea m:tel igra se u dvorani "Jane Sandanski" od 17.00 časova.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!