• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel KONAČNO pobijedila u ABA ligi! DESET poraza, pa trijumf nad "panterima" - za veliki korak ka OPSTANKU!

Autor Dragan Šutvić

"Igosi" su nakon više od tri mjeseca upisali pobjedu u regionalnom takmičenju.

 igokea pobijedila fmp  Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Igokea m:tel je konačno trijumfovala u ABA ligi – prvi put još od 4. decembra!

Nakon trijumfa nad MZT-om u Laktašima (96:90), tim iz Aleksandrovca je upisao deset poraza i doveo se u situaciju da razmišlja o borbi za opstanak.

Večeras je, ipak, prekinuo negativan niz i trijumfom nad ekipom FMP-a iz Železnika napravio veliki korak ka očuvanju statusa u elitnom jadranskom takmičenju:

IGOKEA M:TEL – FMP 77:70

Početkom posljednjeg mjeseca prošle godine, klub iz Republike Srpske je razlikom od šest poena savladao skopski MZT, koji trenutno sa klupe vodi bivši strateg Igokee m:tel Dragan Nikolić i koji je nakon loših rezultata "igosa" postao direktna prijetnja u borbi za opstanak.

Nakon te utakmice u Laktašima, Igokea m:tel je nanizala dvocifren broj poraza, u međuvremenu je došlo i do promjene trenera pa je umjesto Dragana Bajića stigao bivši trener FMP-a Vladimir Jovanović, koji je upravo protiv svog bivšeg kluba uspio da prekine neugodan niz i napravi veliki korak ka opstanku u eliti.

Mnogo toga će u toj borbi, naravno, zavisiti i od direktnih konkurenata. Prije svega, MZT sutra u matine terminu (12.00) gostuje Megi, a onda nas sljedećeg vikenda očekuje duel koji bi mogao dodatno da zakomplikuje ili u velikoj mjeri riješi borbu za opstanak – okršaj MZT-a i Igokee m:tel u glavnom gradu Sjeverne Makedonije!

Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Nakon rovovske bitke u prvih 15-ak minuta, Igokea m:tel je u drugoj polovini druge dionice stekla prednost od 16 poena (40:24), dok je na odmor otišla uz plus 12 (45:33).

"Panteri" su zaprijetili u prva 3-4 minuta trećeg kvartala, prišavši na minus 5 (52:47), kao i na ulasku u posljednja četiri minuta posljednje četvrtine, kada je ista razlika bila ispisana na semaforu nakon trojke Nikole Jankovića za 69:64.

Ipak, u samoj završnici Igokea m:tel nije dozvolila rivalu da se još više približi, pa je na kraju upisala trijumf, uz 19 poena Brajanta Kroforda, od čega 11 sa linije za slobodna bacanja, dok je drugi strijelac tima bio Nikola Tanasković sa 14.

Kod gostiju, Čarls Mur je postigao 17 poena, Aleksa Stepanović je uknjižio 13, dok se Čarls Mening zaustavio na 11 poena.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC