Užas!

Sramota u NBA: Nikolu Jokića udaraju i vuku, sudije gledaju i ćute! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Iako tokom čitavog plej-ofa pokazuje da je najbolji igrač lige, Nikola Jokić nije omiljen među sudijama.

Izvor: Twitter/bballbreakdown/printscreen

Košarkaši Denvera nisu uspjeli da savladaju Finiks u četvrtom meču njihove plej-of serije, ali je meč u Arizoni postao jedan od najvažnijih u cijeloj NBA sezoni. Nikola Jokić bi zbog odgurivanja vlasnika protivničkog tima Meta Išbije, koji je divljao pored terena, mogao da bude suspenodvan i tako propusti ključne utakmice u borbi za titulu, ali to nije jedina kontroverza... Kada se vidi kakav tretman ima momak iz Sombora nije ni čudo što je izgubio živce.

U samom finišu susreta protiv Finiks Sansa centar domaćeg tima Deandre Ejton iskoristio je lukavstvo, napravio očigledan faul i prošao bez kazne. On je protiv Nikole Jokića trebalo da skače za loptu prilikom sudijskog podbacivanja, a tom prilikom je iskoristio ruku da se osloni na Srbina i tako stekne ogromnu prednost koju je bilo nemoguće nadoknaditi. Sudija je bio na pola metra i nije reagovao... Pogledajte tu situaciju:

Jokić nije mogao da dođe do lopte u ovoj situaciji, a Denver je na kraju izgubio meč sa tri poena razlike. Da je Ejtonu dosuđen faul, Nikola bi imao slobodna bacanja, a navijači bi u samoj završnici susreta pratili nevjerovatno dramatičan susret. Ovako je Jokić još jednom bio žrtva sudijskog kriterijuma u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Posebno će to očigledno biti ukoliko Jokić dobije kaznu zbog fizičkog kontakta sa vlasnikom Sansa Metom Išbijom, koji je sebi previše dao za pravo. Pogledajte kako je izgledao sukob njih dvojice na meču u Arizoni:

Podsjećamo, Denver je kao prvi nosilac u ovogodišnjem plej-ofu eliminisao Minesotu, a zatim se namjerio na Finiks. Prva dva meča na svom parketu riješili su u svoju korist, na gostovanju su izgubili oba susreta i pored nevjerovatnih partija Nikole Jokića (prvo 30/17/17, pa 53/11/4) a serija se sada vraća u Kolorado.

(MONDO)

Tagovi