Košarka

JOKIĆ JOŠ NE ZNA RIVALA U FINALU - NIŠTA OD METLE: Ako se Boston vrati, to će biti najveći preokret u istoriji

Boston je dobio meč na gostovanju i smanjio rezultat u finalu Istoka na 1:3.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić i njegov Devner i dalje ne znaju protiv koga će igrati u finalu NBA lige. Djelovalo je, pa i dalje djeluje, da će to biti Majami, međutim zvanična potvrda će morati da sačeka bar još malo. Boston je uspio da napravi "brejk" u seriji (116:99) i tako su izbjegli popularnu "metlu", ali da li je to sve što ćemo vidjeti od njih u ovoj seriji lili slijedi najveći preokret u istoriji američke košarke?

Nikada od kada postoji NBA nije se desilo da tim napravi preokret poslije 0:3. Viđali smo u tri slučaja da izjednače, pa da izgube u sedmoj utakmici (Portland 2003, Nagetsi 1994. i Niksi 1951. godine), ali i dalje na osnovu svega prikazanog u ovoj seriji, Boston ne djeluje da ima kapacitet za tako nešto.

Iskoristili su Seltiksi opuštanje, možda i prerano slavlje tima sa Floride, koji imak nije imao ovoga puta toliko raspoloženih igrača uloge. Batler je zabilježio 29 poena, devet skokova i pet asistencija, Gejb Vinsent je postigao 17 poena, ali samo jednu trojku ovoga puta, Kejleb Martin se zaustavio na dvije i 16 poena, dok i Adebajo nije bio "sila" pod košem kakva zna da bude - samo deset poena i pet skokova.

Sa druge strane "zapalio" se Tejtum sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je Braun doda 17, Vajt 16, G. Vilijams 14, Horford 12, Smart 11... Serija se sada vraća u Boston gdje će "vrelina" gledati da "završi posao".


"Slušaćemo malo muziku, malo ćemo da pijemo pivo, pa kvalitetno vino, nasmijaćemo se zajedno i onda ćemo da dobijemo ovo zajedno", kazao je neopterećeni Džimi Batler nakon neočekivanog poraza Majamija koji je najviše obradovao Nagetse jer će na papiru igrati protiv umornijeg rivala.