Košarka

NOVI TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU! Još jedan NBA igrač ne ide na Svjetsko prvenstvo

Autor Nebojša Šatara

Ni Aleksej Pokuševski ne ide na Svetsko prvenstvo!

Izvor: MN PRESS

Ni Aleksej Pokuševski neće igrati za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u košarci (25. avgust - 10. septembar). Prema pisanju "Sportskog žurnala", mladi košarkaš Oklahome još nije oporavljen od preloma šake, koji je doživio početkom maja i zbog toga neće biti dio tima Svetislava Pešića - kao ni mnogi drugi asovi.

Pokuševski je prethodnih dana u Atini, u kojoj je ponikao u dresu Olimpijakosa, pokušao da dobije dozvolu ljekara na specijalističkim pregledima, ali je dobio crveno svjetlo, što je još jedan udarac za reprezentaciju Srbije.

Pokuševski ima 21 i po godinu, u NBA ligi je od 2020. godine, a prošle sezone je odsustvovao nekoliko mjeseci i zbog loma noge. Nema kraja malerima ni za Alekseja, a ni za selektora Svetislava Pešića... Pokuševski igra na poziciji krilnog centra i krila, na kojima neće biti ni dvojice važnih igrača "orlova" i nosilaca igre, kapitena Vladimira Lučića i Nikole Kalinića. S obzirom na niz njegovih povreda, ova vijest neće moći da potpuno iznenadi Pešićev stručni štab, mada je u petak Pokuševski objavio fotografiju na kojoj se vidi da u opremi Olimpijakosa radi u teretani. To je bio nagovještaj nade da će on moći na Mundobasket, ali Srbija i mladi Novosađanin će ipak još čekati njegov debi.

Pokuševski je i prošlog ljeta bio u Pešićevim planovima, ali tada nije dobio dozvolu Oklahome da se priključi nacionalnom timu. Želja Tandera bila je da on radi u Americi, po njihovom programu i tako je i bilo, a ostaje nada da će se tokom sljedeće, olimpijske godine, "poklopiti kockice" tako da Aleksej konačno zaigra za nacionalni tim - nadamo se, na Olimpijskim igrama u Parizu. Do tada, njegov primarni cilj biće da odigra sezonu u kontinuitetu, nakon veoma komplikovane takmičarske 2022/23.