• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MI SMO VELIKA NACIJA, IMAMO IGRAČE DA ZAMIJENE JOKIĆA I MICIĆA!" Vanja siguran u "orlove": Lakše nego na Eurobasketu!

Autor Dragan Šutvić

Prošle godine je prvi put otišao na veliko takmičenje sa nacionalnim timom, a sada kaže da će reprezentacija uspjeti da nađe jrešenje za sve otkaze. Pred ovaj Mundobasket Vanja Marinković ne brine za "orlove".

 vanja marinković o reprezentaciji srbije Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Reprezentacija Srbije u utorak startuje sa pripremama za Svjetsko prvenstvo na Filipinima, a Vanja Marinković je među favoritima da se nađe u 12 izabranih od strane selekotra Svetislava Pešića. Na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Njemačkoj bio je među onima koji su prvi put igrali na velikom turniru za "orlove" i ističe da je uvijek teže igrati na takvom takmičenju po prvi put.

"Jeste, pogotovo što prošle godine nisam bio siguran ni da ću ostati u klubu, tako da mi je ljeto donijelo još jedno veliko samopouzdanje. Ove godine je sigurno malo lakše jer znam te momke od prošle godine. Znam ih ja dugo, ali smo prošle godine bili zajedno tako da je sada sigurno malo bolje", počeo je Marinković.

Na Eurobasketu smo vidjeli njegov šut na koji smo navikli, ali i sjajnu odbranu. Često je igrao i odbranu na najboljim protivničkim igračima, a šta sada može da se očekuje od njega? 

"Isto što i prošle godine. To je moja igra, ja tako igram već dugo. Pokušavam da iz godine u godinu unapreijdim svoju na tom nivou i mislim da ću ove godine biti još bolji nego prošle u svim tim aspektima", dodao je šuter Baskonije.

Poslije iskustva igranja na prvenstvu Evrope on ističe da je, makar grupna faza, lakša na Mundobasketu. 

"Mislim da je lakše da se igra na Svjetskom prvenstvu, pogotovo te dvije prve faze. Grupa nam je ok. Sigurno je da je lakše da se igra protiv Južnog Sudana nego protiv Italije, Holandije, Finske... Mislim da je Svjetsko prvenstvo po tom pitanju lakše i imaš veće šanse."

O otkazima selekoru Pešiću i nacionalnom timu se neizostavno mora pričati, ali Marinković vjeruje da će stručni štab naći načina da nadoknadi svaki nedostatak ovog tima. 

"Sigurno će faliti, ali ako nisu tu - nisu tu. To je njihova odluka uz našu punu podršku. Moramo bez njih i siguran sam da ćemo se snaći. Mi smo velika nacija, sigurno imamo igrače, a i selektor će to da uklopi dobro i da im zamijeni mjesta, da nađe igrače koji će igrati te uloge koje su oni igrali godinama unazad", zaključio je Marinković i na kraju poručio: "Imao sam odmor pet-šest dana, ali sve vrijeme treniram, tu u maloj Areni. Spreman sam!"

Pogledajte

02:07
Vanja Marinković izjava
Izvor: Uroš Arsić/Mondo
Izvor: Uroš Arsić/Mondo

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC