• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti plejmejker Srbije na Mundobasketu? Pešić ima ogroman problem - nema Vase, a Tea neće da zove!

Autor Dragan Šutvić

Svetislav Pešić ima najveći problem na poziciji organizatora igre zbog otkaza i povreda.

 ko će biti plejmejker srbije na mundobasketu Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Srbija ide na Svejtsko prvenstvo u oslabljenom sastavu. Nema Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića ni povrijeđenog Vladimira Lučića koji bi sigurno bili na konačnom spisku među 12 igrača. Ni tu nije kraj problemima, pošto Ognjena Jaramaza i Alekseja Pokuševskog muče povrede, Stefan Jović ima zdravstveni problem u porodici. Sve to ujedno znači i da Svetislav Pešić najveće muke ima na poziciji plejmejkera.

Ko će organizovati igru "orlova"? Na spisku od igrača kojima bi to mogao da bude posao u dresu sa nacionalnim grbom su Aleksa Avramović, Marko Gudurić, Bogdan Bogdanović, Ognjen Jaramaz, Stefan Jović i Nemanja Nedović. Ni jedan od njih nije po vokaciji plejmejker, ali će po svemu sudeći morati da bude. Kako stvari stoje najrealnije je da Aleksa i Marko dijele taj posao ukoliko Ognjen ne bude spreman i posebno ako Stefan ne bude mogao da ide sa timom...

Pričao je o tome selektor na konferenciji za medije. "Nije ni Micić klasični plejmejker, imam dovoljno igrača koji su prošli kompletan program, igrali su i kvalifikacije, dobra je stvar. Avramović je motivisan, vejrujem u iskustvo Jovića, jedan je od najboljih plejmejkera koji se pojavio na ovim prostorima i šire u poslednjih 20 godina. Ako situacija u porodici bude u redu, njegova familija takođe želi da on igra", počeo je Pešić.

Rješenje i odgovor na sve mogao bi da bude upravo Gudurić. "Imamo i Marka koji je već pokazao da može da igra na toj poziciji, bio je plej Fenera cijele sezone i prošle sezone je igrao na toj poziciji. Jaramaza znate dobro i znate šta može da uradi, koliko je važan za timsku igru i šta je sve uradio prošle godine. Zaboravljamo, donio je pobjedu protiv Grčke. Važno je da trener njima vjeruje i da oni vjeruju sebi."

Uvjeren je Kari da će sve doći na svoje u pripremnom periodu.

"Malo me brine što imamo malo dana, ali tako je uvijek sa trenerima. Gledaćemo da ih dobro iskoristimo. Idemo u nacionalni fudbalski centar, imamo fantastične uslove tamo, dobar program mečeva. Ništa ne sakrivamo, samo hoćemo da budemo sami, ne da igramo košarku, već da treniramo, samo da nas povrede zaobiđu. Uprkos svemu ovome, naši ciljevi se ne mijenjaju. Želimo da obezbijedimo plasman na Olimpijske igre. Ako se ukaže prilika za neke više ciljeve, borićemo se. Znamo da živimo u zemlji koja nas voli i podržava", zaključio je Pešić koji je tom prilikom spomenuo i Miloša Teodosića i stranca u reprezentaciji...

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:11
Pešić o Teodosiću i strancima
Izvor: Kurir spor
Izvor: Kurir spor

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC