• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednja opomena Svetislava Pešića: "Medalja NEĆE BITI!"

Autor Dragan Šutvić

Nakon što je saopštio spisak igrača za Svjetsko prvenstvo, selektor Pešić održao burnu konferenciju.

 svetislav pešić o srpskoj košarci medalja neće biti  Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo, a tom prilikom održao je i konferenciju čiji bi kraj mogao da izazove mnogo reakcija. Na posljednje postavljeno pitanje iskusni stručnjak otvorio je dušu - njegov komentar mogao bi da izazove burne reakcije i u regionu jer se čini kao da je Pešić najavio da Srbiju čeka sudbina Hrvata koji su već dugo bez zapaženog učinka!

Iskusni Pešić koji je prije više od dvije decenije reprezentaciju tadašnje zemlje odveo do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu sada je uključio alarm u srpskoj košarci. Istakao je kako svi akteri sem igrača moraju da budu bolji jer Srbiju u suprotnom čekaju daleko slabiji rezultati i slavlje čak i kada se plasiraju na neko veliko takmičenje.

"Završio bih, ako smijem. Ne popravljamo li se mi u srpskoj košarci... Odmah da znate da su najbolji dio srpske košarke igrači, a ja znam ko su igrači i njihove mane i vrline. Trenirao sam i debele i mršave, sa velikim glavama i sa kratkim nogama, Holanđane i Australijance i tvrdim da su naši igrači najbolji dio srpske košarke. Dobro je da znate šta Svetislav Pešić, selektor, kaže, ne promijeni li se ova košarka, svi ćemo biti srećni da se kvalifikujemo, Medalja neće biti. To dobro znate. Imamo situaciju u Srbiji da košarka postaje sredstvo za ciljeve, a nije cilj. Kada je bila cilj, bilo je rezultata u svim kategorijama. Sada je sredstvo, a ako se tako nastavi... Smijaće nam se i ovi lijevo od nas, ka Italiji", rekao je selektor Pešić.

Podsjećamo, reprezentacija Srbije je šest godina bez medalje, a posljednja je osvojena u selektorskom mandatu Saše Đorđevića. Na Evropskom prvenstvu 2017. godine, iako strašno oslabljeni zbog povreda, reprezentativci Srbije su stigli do finala i tamo izgubili od Slovenije. Nakon toga je Srbija upisala peto mjesto na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, propustila Olimpijske igre u Tokiju 2021. i bila deveta na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:07
Pešić o otkazivanjima igrača
Izvor: Kurir spor
Izvor: Kurir spor

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC