• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU! Još jedan NBA igrač ne ide na Svjetsko prvenstvo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ni Aleksej Pokuševski ne ide na Svetsko prvenstvo!

 Aleksej Pokuševski propušta Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Ni Aleksej Pokuševski neće igrati za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u košarci (25. avgust - 10. septembar). Prema pisanju "Sportskog žurnala", mladi košarkaš Oklahome još nije oporavljen od preloma šake, koji je doživio početkom maja i zbog toga neće biti dio tima Svetislava Pešića - kao ni mnogi drugi asovi.

Pokuševski je prethodnih dana u Atini, u kojoj je ponikao u dresu Olimpijakosa, pokušao da dobije dozvolu ljekara na specijalističkim pregledima, ali je dobio crveno svjetlo, što je još jedan udarac za reprezentaciju Srbije.

Pokuševski ima 21 i po godinu, u NBA ligi je od 2020. godine, a prošle sezone je odsustvovao nekoliko mjeseci i zbog loma noge. Nema kraja malerima ni za Alekseja, a ni za selektora Svetislava Pešića... Pokuševski igra na poziciji krilnog centra i krila, na kojima neće biti ni dvojice važnih igrača "orlova" i nosilaca igre, kapitena Vladimira Lučića i Nikole Kalinića. S obzirom na niz njegovih povreda, ova vijest neće moći da potpuno iznenadi Pešićev stručni štab, mada je u petak Pokuševski objavio fotografiju na kojoj se vidi da u opremi Olimpijakosa radi u teretani. To je bio nagovještaj nade da će on moći na Mundobasket, ali Srbija i mladi Novosađanin će ipak još čekati njegov debi.

Pokuševski je i prošlog ljeta bio u Pešićevim planovima, ali tada nije dobio dozvolu Oklahome da se priključi nacionalnom timu. Želja Tandera bila je da on radi u Americi, po njihovom programu i tako je i bilo, a ostaje nada da će se tokom sljedeće, olimpijske godine, "poklopiti kockice" tako da Aleksej konačno zaigra za nacionalni tim - nadamo se, na Olimpijskim igrama u Parizu. Do tada, njegov primarni cilj biće da odigra sezonu u kontinuitetu, nakon veoma komplikovane takmičarske 2022/23.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC