Košarka

Dončić izgubio živce - PSOVAO NA SRPSKOM! Luka se svađao sa sudijama, pa je onda pobjegao od novinara!

Autor Bojan Jakovljević

Luka Dončić isključen je na meču protiv Kanade.

Izvor: RTS / Printscreen

Luka Dončić isključen je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Najbolji igrač Slovenije dobio je dvije tehničke greške na utakmici protiv Kanade. Prvu je zaradio još u prvom poluvremenu zbog protesta i konstantnog razgovora sa sudijama, a drugu na oko šest minuta prije kraja kada se žalio zbog nedosuđenog faula.

U tom momentu Kanađani su imali "+15" (92:77), Luka je uzeo loptu i krenuo u napad, promašio je i završio na parketu. Pogledao je ka jednom od sudija i tražio faul. Arbitar mu je pokazao drugu tehničku što je značilo da je za njega meč gotov i da se preseli u svlačionicu. Nije to dobro podnio, počeo je da psuje na srpskom jeziku.

Kada je odlazio sa parketa ironično im je aplaudirao i nastavio je da psuje. Neposredno prije toga isključen je i Kanađanin Dilon Bruks koji je takođe dobio dvije tehničke. Kanađani su na kraju upisali pobjedu što je značilo da idu u polufinale i tamo će igrati sa Srbijom. Takođe, ovo znači i da su "orlovi" prošli direktno na Olimpjiske igre u Parizu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Poslije meča je samo prošao pored novinara, nije se zaustavio da priča sa medijima:

BONUS VIDEO: