Za finale i ABA ligu 2

Borčev Amerikanac pred "majstoricu" protiv Bosne: To je motiv koji nam treba da završimo posao!

Autor Nebojša Šatara

Amerikanac Džerod Vest najavio je treći duel polufinala plej-ofa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između banjalučkog Borca i sarajevske Bosne.

Izvor: Oslobođenje/Senad Gubelić

U nedjelju od 18 časova na rasporedu je majstorica u dvorani "Borik", gdje će pasti odluka o drugom finalisti šampionata BiH i putniku u Drugu ABA ligu.

U prvom meču slavili su crveno-plavi u Banjaluci, a Džerod Vest sa 13 poena bio je najefikasniji u banjalučkom taboru. Revanširali su im se "studenti" u dvorani "Skenderija" pa je treći meč "biti ili ne biti" za obje ekipe. Vest je u Sarajevu ubacio dva koša manje.

"Radujemo se trećoj utakmici protiv Bosne na našem domaćem terenu, posebno nakon što nismo odigrali najbolje u Sarajevu u drugom meču. Utakmica se ili pobjeđuje ili idemo kući, i to je sav motiv koji nam je potreban da završimo posao. Ovo su neki od najboljih trenutaka u sportu i radujemo se izazovu. Biće to teška i borbena utakmica. Bićemo spremni", rekao je Vest.

Inače, aktuelni šampion BiH, Igokea m:tel već je osigurala plasman u finale nakon što je s 2:0 savladala košarkaše Širokog.