• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca: Imali smo na kraju i malo sreće! Strateg Bosne: Ne bi bilo nezasluženo i da je otišlo na našu stranu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šef struke banjalučkog Borca Zoran Kašćelan i njegov kolega sa klupe sarajevske Bosne prokomentarisali su pobjedu crveno-plavih u prvoj meču polufinala plej-ofa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

 IMG_3035.JPG Izvor: Slaven Petković - Mondo

Borac je poveo sa 1:0 protiv Bosne u polufinalnoj seriji plej-ofa!

Banjalučani su u vrlo izjednačenoj utakmici u dvorani "Borik" stigli do pobjede u penal završnici rezultatom 60:57 (15:10, 17:15, 12:20, 16:12).

U izjavi za "Moju TV" poslije meča, trener Borca Zoran Kašćelan najprije je upitan za produžetak serije pobjeda na čak sedam utakmica zaredom.

"Nismo nešto razmišljali o tome, ni moji igrači ni ja. Oni su glavni akteri i sve čestitke mojim momcima, oni čine sve nas boljim. I stručni štab i cijela slika koja je fantastična u Ligi 6", izjavio je crnogorski stručnja, pa se onda osvrnuo na večerašnji meč u "Boriku".

"Konkretno za ovu utakmicu, evidentno je bilo da smo bili u grču, da smo promašili puno otvorenih šuteva, imali smo dobru energiju na šta sam skretao pažnju tokom čitavih 40 minuta i na kraju smo imali i sreće da ti milimetri odluče da lopta bude na našoj strani".

Neće biti mnogo vremena za slavlje jer već u srijedu je druga utakmica u Sarajevu.

"Znamo da je Bosna ozbiljna i iskusna ekipa i da će biti jako teško za nekoliko dana u 'Skenderiji'. Radujem se tom meču, idemo da probamo da napravimo brejk što bi bilo kruna ove fantastične Lige 6 i momcima, koji su požrtvovani i vrijedni, jedna prava nagrada".

Kašćelan je dodao da je njegova trenerska filozofija takva da motiviše igrače da šutiraju ako su slobodni bez obzira na večeras lošiji procenat šuta za tri poena - 23%.

"Sve što mi treneri crtamo i kad se sa strane gleda - pametujemo jeste da igrač ostane sam. Ako ubacuješ u velikim procentima na treningu, veće su šanse da se to desi i na utakmici i uvijek ću podržati ih zbog njihovog odnosa i pristupa".

Strateg sarajevskih "studenata" Aleksandar Damjanović najprije je čestitao Borcu na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi iako ne bi bilo nezasluženo i da je njegov tim stigao do trijumfa u Banjaluci.

"Bila je zanimljiva utakmica za gledaoce, ali i nervozna. Imali smo problema u prvom dijelu, promašili smo dosta otvorenih šuteva i nismo uspjeli da uhvatimo rezultatski priključak. U drugom dijelu smo uspjeli i ušli u egal završnicu, a tu smo u par odluka napravili greške, Borac je bio skoncentrisan i u penal završnici riješio meč. Možemo reći i da je meč otišao na drugu stranu, ne bi bilo nezasluženo. Još jednom čestitke Borcu i idemo dalje", rekao je Damjanović i složio se da su oba tima loše šutirala trojke (16 %).

"To je i bilo očekivano zbog velikog uloga - finala i plasmana u Drugu ABA ligu, ali otišlo je na stranu Banjalučana, mislim zasluženo. Nama ostaje da se odmorimo i što bolje spremimo za drugi duel u Sarajevu".

Drugi polufinalni duel igra se u srijedu u "Skenderiji" s početkom u 19 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC