Uživo

Težak poraz Igokee u Beogradu: Aleksandrovčani nisu uspjeli da zaprijete šampionu

Crvena zvezda ubjedljivo porazila Igokeu u četvrtom kolu ABA lige

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde upisali su drugu pobjedu u ABA ligi. Savladali su ekipu Igokee ubjedljivim rezultatom 91:68. Trijumf u ovoj fazi ligaškog dijela je bio prijeko potreban izabranicima Janisa Sfreopulosa i sada crveno-bijeli imaju izjednačen broj pobjeda i poraza u regionalnom takmičenju.

Uspjela je Igokea da parira aktuelnom šampionu, ali samo u prvoj fazi utakmice. Imali su priliku izabranici Nenada Stefanovića da u drugu dionicu uđu sa izjednačenim rezultatom, ali je Ajzea Kenan uz zvuk sirene odveo Zvezdu sa plus tri (22:19). Biće da je taj koš poremetio goste iz Aleksandrovca, potom i brzi poeni domaćina na početku druge dionice samo su dodatno pomeli Igokeu.

Pokušavao je Boriša Simanić da spasi tim, bio je precizan u šutu za tri četiri od šest puta, ali to nije moglo da parira šuterski raspoloženoj Zvezdi. U jednom trenutku su domaći imali procenat realizacije za tri veći od 50 procenata, alu su meč na kraju završili sa 41 odsto, što je, svakako, odličan rezultat.

Crveno-bijeli su u svim segmentima nadigrali goste, osim u realizaciji slobodnih bacanja. Igokea je meč završila sa 92 odsto uspješnosti, dok je Zvezda imala svega 60, ali treba napomenuti i to da su gosti šutnuli 13 puta sa linije penala, dok je domaći tim to uradio 30 puta. Takođe, Igokea je bila bolja i u ukradenim loptama 12:8.

Pratite uz MONDO tekstualni prenos meča Crvena zvezda - Igokea klikom na karticu "RAZVOJ DOGAĐAJA".

(MONDO)

20:21

Daum najefikasniji

U ekipi Crvene zvezde Majk Daum je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Kenan dao 14. Kod gostiju je dominirao Boriša Simanić sa 12 poena.

20:14

Meč je završen rezultatom 91:68

20:12

39' - Nova trojka Simanića

Boriša je pokazao da je igrač na kojeg će Igokea i te kako računati u budućem periodu. Reprezentativac Srbije je upisao i četvrtu trojku za 85:59.

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

20:10

38' - Kapiten ne gleda semafor!

Kraj meča je blizu, ali nije završen. Zvezda ima ozbiljnu prednost, ali to ne mijenja ništa kad je na terenu Branko Lazić. Kapiten nastavlja požrtvovano da se bori da svoj tim i svaku loptu.

20:09

37' - Marić izlazi zbog faulova

Rezultat je 81:54, a Igokea postepeno ostaje bez igrača. Stefanović više ne može da računa na Marića koji je zbog pet faulova morao da napusti teren.

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

20:04

Nastavljaju se greške i promašaji

Velika razlika stvara utisak da su obje ekipe umorne i da samo čekaju kraj meča.

20:04

34' - Karter završio meč

Ušao je igrač Igokee u rani problem sa faulovima. Prištedio ga je Nenad Stefanović za završnicu meča, ali je Karter dobio i petu ličnu grešku i morao je da napusti teren.

20:01

33' - Serija loših akcija

Zvezda vodi 75:50, ali prva tri minuta četvrte dionice su praćena čestim greškama na obje strane.

19:58

30' - Zvezda ima "plus 28"

Jago Dos Santos je trojkom 32 sekunde prije kraja treće dionice uvećao prednost Zvezde. Domaćin sada ima maksimalnih 28 poena razlike i rasterećeno ulazi u posljednju dionicu.

19:52

28' - Jago ponovo na terenu, Zvezda vodi 70:47

Dobio je Brazilac šansu na početku utakmice, ali je poslije nekoliko grešaka bio zamijenjen. Sada je upisao prve poene na meču za Zvezdu, oba puta je bio precizan sa linije penala.

Izvor: Dragana Stjepanovic/Dragana Stj

19:43

27' - Plavšić na terenu

Poslije tajm-auta Janis Sferopulos je dao priliku Urošu Plavšiću, a novi centar Zvezde je zabilježio polovičan učinak na liniji penala, 64:43 za Zvezdu.

19:42

25' - Zvezda uvećava prednost

Daum je oba puta bio precizan sa linije penala, sada je 63:41.

19:37

22' - Zvezda ponovo na plus 20

Bolje otvaranje treće četvrtine za domaće, koji su ponovo na 20 razlike.

19:22

Sjajno dodavanje Teodosića

Miloš Teodosić je u dosadašnjem toku meča upisao četiri asistencije. Pogledajte jednu od njih:

19:20

Kenan šuterski raspoložen

Ajzea Kenan je gotovo nepogrešiv u šutu za tri, Amerikanac je iz pet pokušaja pogodio četiri trojke.

19:19

Na poluvremenu Zvezda vodi 49:34

19:16

19' - Zvezda vodi 47:33

Janis Sferipulos je umjesto Teodosića uveo Mekintajera, koji je sjajno ostvorio meč. Već u narednom napadu Kalinić je za Zvezdu pogodio trojku.

19:13

18' - Igokea sve bliža

Jeremić je pogodio trojku i sada je rezultat 44:33. Teodosić je prethodno izgubio dvije lopte u prevođenju, pa je Igokea iskoristila blagi pad u igri protivnika.

19:09

17' - Sada serija "igosa"

Sada je 41:28 za Zvezdu. Igokea je napravila najveću seriju u dosadašnjem toku utakmice. Najprije je Gavrilović sa linije penala oba puta bio precizan, zatim je Dragan Milosavljević uspješno završio polaganje i na kraju je Simanić upisao još jednu trojku. Zbog serije gostiju Sferopulos je pozvao minut odmora.

19:07

15' - Zvezda na plus 20

Bolomboj je sa linije penala bio precizan i doveo Zvezdu na maksimanu prednost u dosadašnjem toku meča, odnosno plus 20 (41:21).

19:04

Problemi za Igokeu

Već u prvom poluvremenu Karter iz Igokee je dobio četiri lične greške i tako napravio problem u rotaciji treneru Nenadu Stefanoviću.

Izvor: ABA League j.t.d./Dragana Stejepanović

19:04

14' - Zvezda u seriji

Domaćin je napravio seriju 12:0 i crveno-bijeli sada vode 36:21. Trener gostujuće ekipe je pozvao tajm-aut kako bi konsolidovao redove svog tima.

19:01

13' - Raste prednost Zvezde

Zvezda ima 11 poena prednosti (32:21). Igokea poslije tajm-auta nije uspjela da popravi igru, a za domaće je na teren ušao Miloš Teodosić i dodatno unio stabilnost u igri.

19:00

12' - Zvezda odlično šutira za tri

Igokea je požrtvovana u odbrani, ali Crvena zvezda igra odlično naročito u šutu za tri. Daun je pogodio novu trojku za domaćina i rezultat je 27:21.

18:55

10' - Kenan uz zvuk sirene

Na kraju prve dionice Kenan je pogodio svoju četvrtu trojku i Zvezda vodi 22:19. Činilo se da se Igokea u potpunosti oporavila, pošto je poenima Anima uspjela da dođe do neriješenog rezultata, ali je Kenan bio precizan u posljednjoj sekundi.

18:50

10' - Vratila se Igokea!

Bilo je 19:17 za Zvezdu, Boriša Simanić je ponovo pogodio trojku i smanjio zaistatak gostiju, a zatim su Aleksandrovčani stigli do izjednačenja pred kraj prve četvrtine.

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

18:45

7' - Druga trojka Kenana

Kenan je postigao novu trojku, drugu na ovom meču. Igokea je pokušala da odgovori, ali je Zvezda bila odlična u odbrani i sada vodi 13:7.

18:43

6' - Igokea drži priključak

10:7 je u korist Crvene zvezde. Uslijedila je serija promašaja, jedine poene su postigli Daum i Mekintajer, obojica polovičnim učinkom sa linije penala.

18:39

5' - Zvezda u odličnom ritmu

Crvena zvezda se nalazi u odličnom šuterskom ritmu, poslije trojke Kenana, pogodio je i Bolomboj. Ipak, na drugoj strani je brzo iz teške pozicije uzvratio Džons za 8:7.

Izvor: MN PRESS

18:38

2' - Zvezda povela poslije promašaja

Crvena zvezda je povela poenima Mekintajera 2:0. Poslije nekoliko promašaja u napadu, novo pojačanje Zvezde je donijelo prve poene za domaćina. 

18:30

Meč je počeo

Za Crvenu zvezdu: Miler-Mekintajer, Kalinić, Bolomboj, Kenan i Daum.

Za Igokeu: Simanić, Džonsu, Radošić, Milosavljević, Karter.

18:20

Zvezda bez Davidovca

Za tim domaćina igraće Miler-Mekintajer, Kenan, Teodosić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Bolomboj, Daum, Gedraitis, Plavšić, Dos Santos.

Izvor: MN PRESS

17:14

Sudijska trojka

Meč četvrtog kola ABA lige između Crvene zvezde i Igokee će suditi Miloš Koljenšić, Marko Mustapić i Aleksandar Davidov.

16:56

Igokei polovičan učinak u Evropi

Tim iz Aleksandrovca je dobro krenuo u FIBA Ligi Šampiona, u prvom kolu je savladao Nanter (86:80), ali je u drugoj utakmici poražen od Vircburga (98:80).

16:50

Crvena zvezda na vrhu Evrope

Za razliku od utakmica u ABA ligi Crvena zvezda pruža mnogo bolje partije u Evroligi. Dosad su izabranici Janisa Sferopulosa upisao dvije pobjede u dva kola najprestižnijeg takmičenja u Evropi. Najprije su crveno-bijeli savladali novu ekipu Pariza, a onda su savladali i Baskoniju u uzavreloj atmosferi u Beogradskoj areni.

16:47

U Arenu dolazi Boriša Simanić

Bivši igrač Crvene zvezde Boriša Simanić je ovog ljeta pronašao novi klub poslije duže pauze. Već je poznato da je Simanić na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Manili doživio povredu zbog koje je kasnije izgubio bubreg, pa je period oporavka i traženje novog kluba trajalo nešto duže. Sada je momak rođen u Ljuboviji dobio priliku da zaigra u Igokei i kako stvari stoje u potpunosti je spreman da pomogne timu. Simanić je imao značajan doprinos u evropskim takmičenjima svog kluba, u obje meča je upisao po 14 poena, dok je u ABA ligi imao nešto skromniji učinak.

Izvor: MN PRESS

16:44

Igokea nema šta da izgubi

Nenad Stefanović, trener Igokee, je pred meč izjavio:

“Izuzetno teška utakmica ispred nas, u isto vrijeme i laka jer nemamo ništa da izgubimo. Poslije ne znam koliko godina imaju sjajan start u Evroligi, tako da pričati o njihovim kvalitetima je suvišno. Mi ćemo probati u ovom kratkom vremenu poslije povratka iz Njemačke da se oporavimo i pripremimo utakmicu na najbolji mogući način. Idemo da odigramo najbolje što možemo, a ako se ukaže i najmanja šansa za izenađenje mi ćemo je ugrabiti. Vjerujem u moje momke i siguran sam da ćemo dobro izgledati u subotu", rekao je trener Igokee.

16:40

Trener crveno-bijelih jasan

U ranoj fazi takmičenja je Crvena zvezda ušla u problem, zbog toga je Janis Sferopulos bio jasan u najavi utakmice sa Igokeom.

"Izuzetno, izuzetno važna utakmica za nas i to protiv tima koji zaista igra dobro. Uz sve to, ukoliko im to dopustite i ne pristupite i ne odigrate utakmicu na pravi način, u stanju su da vam nanesu ozbiljnu štetu i ugroze vas."

Najavio je Grk i svoja očekivanja: "Očekujem od mojih igrača da svi do jednog budu psihički potpuno spremni za ovu utakmicu”, rekao je trener crveno-bijelih.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

16:32

Crvena zvezda traži ritam u ABA ligi

Izabranici Janisa Sferopulosa nisu krenuli očekivano u regionalnom takmičenju. Crveno-bijeli su najprije izgubili u prvom meču, na gostovanju novoj ekipu Dubaija (86:84). Potom su zabilježili pobedu na domaćem terenu protiv Mornara iz Bara (91:72) i tada se činilo da je kiks iz prvog kola bio slučajnost. Međutim, aktuelni šampion ABA lige je u narednom meču gostovao Splitu i ponovo upisao poraz (85:78), pa će crveno-bijeli sada vidati rane protiv Igokee u četvrtoj utakmici regionalnog takmičenja.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

16:30

Dobro došli u tekstualni prenos

Crvena zvezda dočekuje Igokeu u četvrtom kolu ABA lige od 18.30 časova. Meč pratite uživo uz MONDO.

Ukratko

  • Trenutni skor u ABA ligi Crvena zvezda 1-2 - Igokea 2-1
  • Dosadašnji skor Crvena zvezda - Igokea 17-3
učitaj još +