• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Igokee m:tel u Njemačkoj! Dejvis "plesao" u trećoj četvrtini - Aleksandrovčani na minus 18!

Autor Dragan Šutvić

Nije u trećoj dionici Igokea m:tel imala rješenje za sjajnog Amerikanca, što ju je na kraju i koštalo pozitivnog rezultata.

 FIBA Liga šampiona Vircburg pobijedio Igokeu  Izvor: FIBA Champions League

Poslije prvog poraza u ABA ligi, Igokea m:tel je prvi put ove sezone teren pognute glave napustila i u FIBA Ligi šampiona.

U drugoj rundi grupne faze "igose" je na domaćem terenu savladao Vircburg, predvođen sjajnim Amerikancem Majkom Dejvisom, koji je "eksplodirao" u trećoj četvrtini:

VIRCBURG – IGOKEA M:TEL 98:80
(21:23, 20:18, 33:17, 24:22)

Treći kvartal meča u Njemačkoj ponudio je čak 19 poena američkog beka, pod čijom dirigentskom palicom su igrači nekadašnjeg trenera Partizana Saše Filipovskog od minus četiri (43:47) stigli do plus 18 (71:53).

Do kraja su tu prednost i uvećali do konačnih, iako je Igokea m:tel u jednom trenutku prišla na minus sedam (77:70).

Meč je odlično počeo za domaće, poslije dvije trojke američkog internacionalca Zeka Seljasa za 6:2.

Uslijedio je na takav početak Vircburga furiozan odgovor Igokee m:tel. Ekipa Nenada Stefanovića je u narednih nekoliko minuta kreirala seriju 13:2 za plus sedam (8:15), ali je prošlosezonski polufinalista njemačkog prvenstva polaganjem Tajrisa Vilijamsa za 16:19 primorao stratega Aleksandrovčana da reaguje.

Poslije zatraženog minuta odmora, Vasilije Pušica je napravio nesportsku ličnu grešku, iz čega je Vircburg maksimalno profitirao.

Prvo je Seljas materijalizovao oba slobodna bacanja, a potom trojku pogodio Nelson Filips za plus dva njemačkog tima (21:19), da bi poslije "penala" Terela Kartera i polaganja Strahinje Gavrilovića u posljednjim trenucima Igokea m:tel ipak na prvi dvominutni odmor otišla uz prednost od dva poena (21:23).

U prvom dijelu drugog desetominutnog kvartala gosti su imali potpuno kontrolu, pa su tako na četiri i po minuta do kraja poluvremena poenima uz faul Brajsa Džonsa, koji je zatim iskoristio i dodatno slobodno bacanje, došli do maksimalne prednosti od devet poena (30:39).

Drugi dio ovog perioda, međutim, pripada gostima. Odlični Seljas je četvrtom trojkom iz pet pokušaja na ulasku u posljednja dva minuta smanjio zaostatak na minus četiri (35:39), da bi u smiraj prvog poluvremena "penalima" nekadašnjeg prvotimca Budućnosti Ovena Klasena izjednačili rezultat (41:41).

Boriša Simanić je na startu trećeg kvartala trojkom odveo Igokeu m:tel na plus četiri (43:47), ali je onda sjajne stvari za Nijemce do kraja tog kvartala odradio Majk Dejvis!

Američki bek je u narednih nekoliko minuta postigao čak 19 poena (!?), od čega tri trojke, pa je pod njegovom dirigentskom palicom Vircburg na ulasku u posljednja dva minuta bio u prednosti od 18 poena (71:53).

Izvor: FIBA Champions League

Uspjela je Igokea m:tel u prvom dijelu odlučujućeg kvartala da uhvati napadački ritam i zaostatak smanji na samo sedam poena (77:70) šest minuta prije kraja meča. Na nalet gostiju, sa pet vezanih poena, odgovorio je Seljas (82:70), čime je duel u Njemačkoj definitivno bio prelomljen.

Majk Dejvis i Zek Seljas su u pobjedi Vircburga učestvovali sa po 25 poena, dok ih je odlično ispratio Dživan Džekson sa 19. U taboru Igokee m:tel prednjačio je Terel Karter sa 16 poena, Boriša Simanić je uknjižio 14, a Brajs Džons 11 poena.

Četiri dana poslije ovog meča, Igokea m:tel će u četvrtom kolu ABA lige gostovati Crvenoj zvezdi (18.00), dok će u petak, 18. oktobra, ugostiti Cedevita Olimpiju u petoj rundi.

Naredni evropski izazov Aleksandrovčane čeka 23. oktobra, kada će na neutralnom terenu, u mađarskom Sombateljiju, gostovati Hapoelu iz Holona.

VIRCBURG: Majk Luis 10, Zek Seljas 25 (8 sk), Bazu Kone, Majk Dejvis 25 (9 sk), Oven Klasen 10, Maks Ugrai 4, Hanes Štajnbah, Fabijan Blek, Nelson Filips 3, Lukas Vonk, Tajris Vilijams 2, Dživan Džekson 19. Trener: Sašo Filipovski.

IGOKEA M:TEL: Sakar Enim 6, Strahinja Gavrilović 7, Brajs Džons 11, Vasilije Pušica 9, Vojin Ilić, Ognjen Stanković 2, Sandro Antunović, Dragan Milosavljević 9, Boriša Simanić 14, Nikola Marić 1, Terel Karter 16, Marko Jeremić 5. Trener: Nenad Stefanović.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC