• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džons preuzeo krivicu za visok poraz Igokee, Stefanović: I pobjeđujemo i gubimo kao tim!

Autor Dragan Šutvić

Brajs Džons i Nenad Stefanović su na konferenciji za novinare sumirali neuspjeh Igokee u Njemačkoj.

 Vircburg Igokea izjave Džonsa i Stefanovića  Izvor: FIBA Champions League

Košarkaši Igokee m:tel upisali su ubjedljiv poraz na gostovanju Vircburgu (98:80) u drugom kolu FIBA Lige šampiona. Prošlosezonski polufinalista njemačkog plej-ofa je trijumfovao razlikom od 18 poena (98:80), što mu je druga pobjeda u isto toliko kola.

Imali su Aleksandrovčani kontrolu rezultata polovinom drugog kvartala (30:39), ali se ekipa koju predvodi ex-trener Partizana Sašo Filipovski do 15-minutnog odmora vratila u život (41:41), a potom predvođena sjajnim Majkom Dejvisom, koji je briljirao u narednih deset minuta, u trećoj četvrtini praktično riješila pitanje pobjednika.

"Odigrali smo veoma dobro prvo poluvrijeme, sve je bilo pod kontrolom. U drugom dijelu je sve krenulo nizbrdo, jedan momak (Majk Dejvis, op.a.) je sve pogađao. Pokušali smo sve u odbrani, igrali smo i jedan na jedan, ali je stekao samopouzdanje. Isto tako, i Zek Seljas je odigrao odličnu utakmicu, pogađao neke šuteve. Pokazali su određenu dozu agresivnosti na šta nismo uspjeli da odgovorimo na način na koji je trebalo. Dio toga je i moja krivica, kao plejmejker treba da vodim ovaj tim, moralo je bolje", rekao je poslije meča na konferenciji za novinare prvotimac Igokee m:tel Brajs Džons, koji je meč završio sa 11 poena i osam asistencija.

Izvor: FIBA Champions League

Strateg Igokee m:tel Nenad Stefanović je, prije svega, čestitao domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi.

"Mislim da smo igrali veoma dobro u prvom poluvremenu. Imali smo u dva navrata plus devet, i smatram da smo u tim momentima morali da zadržimo fokus i da poluvrijeme završimo bar sa prednošću od pet poena. Završilo je, međutim, u egalu što je za Vircburg bio sjajan rezultat. U trećoj četvrtini nismo dobro odgovorili na njihovu agresivnost, pogotovo u trećoj četvrtini, gdje smo faktički i izgubili utakmicu. Igokea nije imala nijednu pobjedu u Ligi šampiona prošle sezone, ove smo već upisali jednu na domaćem terenu što je sjajno za nas, ali moramo da stignemo i do neke gostujuće ako želimo da budemo blizu plasmana u narednu fazu", rekao je Stefanović, dodavši:

"Veoma je lijepo od Džonsa što je preuzeo krivicu za poraz, ali mi i pobjeđujemo i gubimo kao tim. Krivica je na svima, prvo na meni, a onda i na ekipi. Nismo bili na nivou agresivnosti na kojem je bio Vircburg, pa je za njih sve bilo lakše, i u odbrani i u napadu."

Naredni meč u FIBA Ligi šampiona Igokea m:tel igra 23. oktobra protiv Hapoela iz Holona, na neutralnom terenu u Mađarskoj. Do tada će gostovati Crvenoj zvezdi (12. oktobar) i dočekati Cedevita Olimpiju (18. oktobar) u okviru ABA lige, u kojoj ima dvije pobjede i jedan poraz.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC