Košarka

Zabrinjavajuće vijesti o Bogdanoviću i Miciću: Izgubili mjesto startera, opet počinju s klupe!

Autor Bojan Jakovljević

Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić bez uloge startera na otvaranju nove NBA sezone.

Izvor: Jared C. Tilton / Getty images / Profimedia/Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Nikola Jović odigrao je prethodne noći vrlo dobro na "otvaranju" nove sezone u NBA ligi i kao starter je postigao 15 poena za svoj Majami, međutim preostali reprezentativci Srbije nisu imali naročito sjajno izdanje. Iako su ekipe Bogdana Bogdanovića (Atlanta) i Vasilija Micića (Šarlot) zapravo došle do pobjede, pomalo je sve u Srbiji zabrinula njihova uloga na startu takmičarske godine.

Tako je Bogdan Bogdanović ponovo izgubio mjesto startera u Atlanti koje je imao još od februara do kraja prethodne sezone, što je isti slučaj i sa Vasilijem Micićem koji je po dolasku u Šarlot samo u prvih devet utakmica ulazio sa klupe, dok je potom po dobijanju uloge postao starter.

Da li zbog napornog ljeta sa reprezentacijom Srbije, priprema ili zbog novih zamisli trenera, Bogdanović i Micić su izgubili te uloge u timovima na startu sezone i to je pomalo zabrinjavajuće za srpsku reprezentaciju, pošto ipak želimo da budu u vrhunskoj formi za naredno ljeto i duele na Eurobasketu. Pak, s druge strane, možda i nije toliko loše ako bi imali manje naporne sezone i potpuno spremni dočekali turnir za "orlove"?

Izvor: MN PRESS

Umjesto Bogdanovića, meč je počeo Dajson Danijels, dok je kapiten Srbije sa klupe dobio 28 minuta. Nije bio naročito uspješan, pogodio je dva od šest šuteva za tri poena, i u pobjedi svojih Houksa doprinio je ukupno sa osam poena, dva skoka i dvije asistencije.

Što se tiče Micića, kod Šarlota su sada na bekovskim mjestima Lamelo Bol i Brendon Miler, ali vidjećemo da li je to trajno rješenje. Micić je sa klupe odigrao 16 minuta i učestvovao je u igri sa pet poena (2/9), tri skoka i pet asistencija.