• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za drim-tim, sada ne može da pogodi tablu: Nikome nije jasno šta se dogodilo posrnuloj NBA zvijezdi

Mikel Bridžis je promijenio tehniku šuta za tri poena i sada se nalazi na meti kritika.

 Mikel Bridžis promijenio tehniku šuta Izvor: MN PRESS

Igrač Njujorka Mikel Bridžis je tokom ljeta riješio da promijeni tehniku šuta. Kako stvari stoje Amerikanac koji je bio dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Manili 2023. je još uvijek u fazi privikavanja, pa trenutni procenti koje bilježi nisu baš najbolji.

Njujork je u prvoj utakmici ligaškog dijela NBA sezone gostovao Bostonu i poražen je rezultatom 132:109. Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džejson Tejtum sa 37 poena i 10 asistencija, dok je u poraženoj ekipi Majls Makbrejd zabilježio 22. Solidan rezultat, je imao i Mikel Bridžis koji je susret završio sa 16 poena, ali bi ovaj broj bio i veći da je Amerikanac bio precizniji u šutu za tri.

Naime, Bridžis je u ovom meču sedam puta šut uputio loptu izvan linije za tri, a bio je precizan dva, što je 29 posto uspješnosti. Posljedica ovoga je promjena načina izvođenja ovog šuta - sada je taj luk primjetno veći i ide iznad glave. Zbog toga je Amerikanac postao meta diskusije da li je trebalo upustiti se u ovakvu promenu.

Dodatne argumente onima koji veruju da je doneo pogrešnu odluku pomaže i činjenica da je u pripremnom periodu pogodio svega dvije trojke iz čak 19 pokušaja. Odigrao je Bridžis četiri meča u predsezoni i jednu trojku je dao Vašingtonu, a drugu Minesoti, dok Šarlotu i Vašingtonu, u drugoj utakmici, nije mogao da zapreti. 

Bridžis je tokom karijere za tri šutirao 37,5 odsto, jedne sezone čak i 40 - ovakvi procenti šuta nisu nagovještavali da bi bek Njujorka mogao iz korijena da promijeni način na koji upućuje loptu ka košu. Amerikanac je najveći uspjeh imao u sezoni 2020/21. kad je igrajući za Finiks imao 43 posto preciznosti u šutu za tri.

Različita mišljenja

Saigrač iz Njujorka Džoš Hart podržao je kolegu. "Bridžis ne mari ni za šta drugo. Ne zanima nas sva ta buka u pozadini oko njega i njegovog šuta". Hart je još i dodao: "On će biti dobar. Pričati oko toga je glupo. bio je na skoro 40 posto u karijeru u šutu za tri poena, tako da je priča glupa, nećemo se zabavljati time", zaključio je.

Međutim, bivši bek Niksa Ostin Rivers se takođe oglasio društvenim mrežama i zapitao se zašto Bridžis mijenja svoj šut. "Uglavnom kad mijenjamo skok šut to uradimo da bismo ga učinili jednostavnijim. Na taj način forma ostaje dosljedna. Volim njegovu igru, samo sam zbunjen", napisao je.

Bridžis je karijeru započeo 2018. u Finisku, potom je 2023. potpisao za Bruklin da bi ovog ljeta došao u Njujork. Prošlog ljeta je bio dio reprezentacije SAD koja je zauzela četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC