• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ugovor za omiljenu "žrtvu" Nikole Jokića! Francuzu leglo 110 miliona dolara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rudi Gober potpisao novi ugovor sa Minesotom na 110 miliona dolara.

 rudi gober novi ugovor u nba na 110 miliona dolara Izvor: Melissa Tamez / Zuma Press / Profimedia

Početak nove sezone u NBA ligi rezervisan je i za potpisivanje ugovora, pa je tako francuski centar Rudi Gober još jedan u nizu košarkaša koji su produžili saradnju sa svojim klubom. Kako saznaje poznati košarkaški insajder Šams Čaranija, Minesota će Goberu platiti još 110 miliona dolara za novi trogodišnji ugovor, čime stavljaju do znanja da ne planiraju da ga se odreknu ni u budućnosti.

Jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, koga su često kritikovali zbog nedovoljnog doprinosa u napadu, privukao je pažnju još prije nekoliko godina kada je bio među najplaćenijim igračima lige. Gober je 2020. godine kao igrač Jute potpisao ugovor na 205 miliona, a tek dvojica igrača su u tom trenutku imala veću zaradu od njega u NBA.

Što se tiče novog ugovora, Gober će zapravo "izaći" iz posljednje godine aktuelnog (2025/26) vrijedne 46,6 miliona dolara, što znači da će do 2028. zapravo zaraditi 153 miliona dolara. Ako ga još i Vulvsi trejduju prije toga, dobiće bonus... Malo li je?

Kada se sve uzme i sabere, Gober je zaradio već 220 miliona dolara igrajući košarku u SAD, a kako to biva - sa iskustvom dolazi još više novca. Ipak, moraće bolje da igra nego prethodne noći protiv Lejkersa kada je njegova ekipa doživjela poraz, pošto je Gober upisao 13 poena i 14 skokova, a biće neophodan i veći njegov doprinos u napadu poslije trejdovanja Karl-Entonija Taunsa u Nikse, posebno dok se Džulijus Rendl ne uklopi u tim.

Ostaje da se vidi da li je Tim Koneli "nešto namirisao" dok je sklapao Minesotu koja će opet probati da zaustavi Nikolu Jokića i njegov Denver, a dobro znamo da je "Džokeru" upravo Gober jedna od omiljenih "žrtava" u čitavoj NBA ligi.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:28
Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone
Izvor: Instagram/HouseOfHighlights
Izvor: Instagram/HouseOfHighlights

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC