Košarka

Emir Preldžić najveća prijetnja za Borac! Srušio Banjalučane na prethodnom meču, ali Marko Šćekić ima recept za Orlovik

Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca će u trećem kolu prvenstva Bosne i Hercegovine gostovati u Žepču.

Izvor: MN PRESS

Crveno-plavi će poslije poraza od Širokog na "Pecari" i sarajevske Bosne u "Boriku" već u subotu imati priliku da stignu do prvog trijumfa ove sezone u bh. šampionatu.

Biće gosti Orlovika u okviru trećeg kola šampionata BiH.

Prethodno gostovanje u Žepču u novembru 2023. godine, banjalučki košarkaši se nisu dobro proveli - poraženi su zahvaljujući maestralnoj partiji veterana Emira Preldžića, koji je tada zabilježio dabl-dabl sa 23 poena i 11 skokova (81:73).

Upravo je nekadašnjeg reprezentativca Turske kao glavnu prijetnju Banjalučanima i sada označio trener Marko Šćekić.

"Orlovik je iskusna ekipa koja u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača lige, sposobnog igrati na pozicijama od jedan do pet. Emir Preldžić, iako u poznim godinama, pokazuje zašto je godinama igrao u Evroligi i za tursku reprezentaciju. Uz njega su tu još nekoliko odličnih i iskusnih igrača. Neće biti lako, ali se nadam da ćemo uz povećanu rotaciju održavati visok tempo igre, što njima ne odgovara i na taj način uspjeti slomiti njihov sporiji ritam i igru na 'pola terena'", rekao je Šćekić.

Meč između Orlovika i Borca igra se u subotu s početkom u 18 časova.

Parovi, subota: Orlovik - Borac (18), Sloboda - Promo (19), Posušje - Leotar (19), Radnički - Mladost (19). Nedjelja: Bosna - Slavija (17), Mostar - Spars (18). Široki - Jahorina (petak, 18).

(MONDO)