• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Borca u Boriku: Kašćelan se vratio u Banjaluku i uz zvuk sirene stigao do trijumfa (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Borca doživjeli su poraz od sarajevske Bosne rezultatom 80:83. Pogledajte trojku Kongoanca kojom je srušio Banjalučane.

 kk bosna, lutete Izvor: Promo/KK Bosna/Bulend Šaćiragić

Nakon poraza u prvom kolu domaćeg prvenstva od Širokog, košarkaši Borca poraženi su i u drugoj utakmici. U dvorani Borik nakon velike drame,do trijumfa, u posljednjim sekundama, je stigla ekipa Bosne rezultatom 80:83.

KK BORAC – KK BOSNA 80:83 (20:22, 20:20, 24:16, 16:25)

U prvoj četvrtini vidjeli smo dosta ujednačenu igru u kojoj niti jedna ekipa nije uspjela da se rezultatski odvoji, iako je Bosna bila u blagoj prednosti veći dio prvih 10 minuta. Dva puta su imali četiri poena razlike, a na kraju prve četvrtine bilo je 20:22.

U drugoj dionici nakon početnog izjednačenja, Bosna pravi mini seriju od 5:0 i bježi na 22:27. Uzvratio je domaći tim sa šest vezanih poena. Uspjeli su Banjalučani i da povedu sa šest poena razlike (37:31), ali su do poluvremena gosti uspjeli da nadoknade zaostatak i pređu u vođstvo (40:42).

Treću četvrtinu Borac otvara sa dvije vezane trojke Srđana Gavrića, a nakon četiri minuta igre crveno-plavi stižu do +9 (56:47). Četiri minuta prije kraja Borac je došao do prve dvocifrene prednosti (61:51), nakon čega je ekipa Zorana Kašćelana uspjela vezati pet poena i prepoloviti tu prednost.

Pred posljednjih 10 minuta bilo je 64:58 za Banjalučane, kojima je treća četvrtina pripala rezultatom 24:16.

Nakon tri minuta igre u posljednjoj dionici, Bosna je uspjela da nadoknadi zaostatak i povede (67:68). Uslijedila je rezultatska klackalice, a ekipe nisu uspjele da se odlijepe. Nešto više na minut od kraja Andervud pogađa trojku, da bi istom mjerom uzvratio, 58 sekundi prije kraja, Vuk Bošković za novo izjedančenje 78:78. Poenima Džeroda Vesta Bosna stiže do prednosti, a onda i Tej Haris polaže za 80:80. Ostalo je 19 sekundi do kraja, Kašćelan je pozvao tajm-aut, nakon čega je Bosnin Kongoanac, Kristijan Lutete pogodio šut za tri poena i time stavio tačku na i u ovom meču.

Pogledajte

00:32
Trojka Kristijana Luteta za pobjedu Bosna protiv Borca
Izvor: YOUTUBE/KS BiH
Izvor: YOUTUBE/KS BiH

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je bivši prvotimac Igokee m:tel Haris Delalić sa 16 poena. Andervud i Vest postigli su po 13, dok je Kovačević skupio jedan poen manje.

Kod Borca su Gavrić i Topolović postigli po 18, dok je Tej Heris zabilježio 16 poena.

Ovom pobjedom KK Bosna je zasjela na vrh tabele prvenstva BiH, a nakon odigrana dva kola ima isto toliko pobjeda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC