Košarka

Janis i društvo prejaki za Sikserse, derbi Zapada pripao Hjustonu

Autor mondo.rs

Sakramento nastavio da pobjeđuje, da li je prekasno za plej-of?

Izvor: Guliver, Ezra Shaw/Getty Images North America

Bez Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa, Dalas nije mogao da pobijedi Atlantu u gostima, tako da su Džon Kolins i Trej Jang predvodili Hokse do trijumfa 111:107.

Boban Marjanović proveo je četiri minuta u igri i uspio je da se upiše u statistiku.

Ovaj meč je dugo očekivan kao duel dvije zvijezde u svojoj drugoj godini karijere, Janga i Luke Dončića, ali je Slovenac morao da propusti meč zbog povrede članka.


Kolins je tako završio utakmicu sa 35 poena i 17 skokova, dok je Jang postigao 27 poena, od čega 13 u posljednjoj četvrtini.

Dalas je uglavnom vodio u prvom poluvremenu, u jednom trenutku i sa 16 poena razlike, ali je Atlanta preokrenula u drugom poluvremenu, a onda se do kraja meča vodila velika bitka, da bi domaći tim konačnu prednost stekao 73 sekunde prije kraja utakmice i sačuvao je do kraja.

Najefikasniji u Dalasu bio je Tim Hardavej mlađi sa 33 poena, dok je Marjanović za četiri minuta u igri postigao dva poena i dva skoka.

Na samom prelasku iz subote u nedjelju, Sakramento je u gostima pobijedio Los Anđeles Klipers 112:103. Ovo je drugi trijumf Kingsa na jednim od kandidata za titulu u posljednjih mjesec dana, ali je tim iz prestonice Kalifornije možda svoju formu pronašao prekasno za plej-of.

Sakramento su predvodili Kent Bejzmor sa 23 poena, kao i Bogdan Bogdanović i Dearon Foks sa po 20 poena.

Kingsi su vezali dvije pobjede poslije "Ol star" pauze i trijumfovali u osam od posljednjih 12 utakmica. Oni i dalje imaju skor od samo 23/33, odnosno zaostaju čak pet pobjeda za osmim mjestom, ali će ih trijumf nad moćnim Klipersima sigurno ohrabriti da nekako probaju da okončaju "sušu" od 13 sezona bez plej-ofa.

Klipersi protiv Kingsa najzanimljiviji momenti
Izvor: Youtube/MLG Highlights

Nemanja Bjelica je počeo meč u prvom timu i za 26 minuta u igri imao je učinak od 10 poena i sedam skokova.

Kliperse je predvodio Kavaj Lenard sa 31 poenom i osam skokova, dok je Lu Vilijams sa klupe dodao 24, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Tim iz Los Anđelesa treći je na Zapadu, sa pobjedom manje od drugog Denvera i pet manje od prvih Lejkersa.

Što se tiče Istoka - ništa novo se tamo ne dešava: Milvoki dominira i održava najbolji učinak u ligi. Poslednja "žrtva" MVP-a Janisa i društva bila je Filadelfija, koju su Baksi kod kuće dobili 119:98.

Janis Adetokunbo predvodio je Milvoki sa 31 poenom, 17 skokova i osam asistencija, uz šut iz igre 12/17. Njega je ispratio Kris Midlton sa 25 poena i devet skokova. Milvoki sada ima 48 pobjeda i isam poraza.

Milvoki protiv Filadelfije najzanimljiviji momenti
Izvor: YouTube/ MLG Highlights

Filadelfija će u plej-of, ali ima čak 13 pobjeda manje od Milvokija. Seventisikserse je predvodio samozvani najbolji igrač svijeta Džoel Embid sa 17 poena i 11 skokova. Isto toliko poena sa klupe su dali Šejk Milton i Furkan Korkmaz, ali ništa to nije pomoglo za njegovu ekipu, koja je gubila od početka do kraja i nijednom nije povela.

U derbiju Zapada, Hjuston je u gostima pobijedio Jutu 120:110 i tako se izjednačio sa njom na diobi četvrtog i petog mjesta na tabeli konferencije.

Ovo je "raketama" bila druga vezana pobjeda poslije "Ol star" brejka, a Džezu drugi poraz.

Naravno, znate i sami ko je predvodio Hjuston do pobjede. Ovog puta je dvojac Rasel Vestbruk-Džejms Harden postigao kombinovana 72 poena, a osim njih, samo su još dvojica igrača Roketsa imali dvocifreni učinak, od po 12 poena.

Ovaj "smol bol" očigledno donosi rezultate Hjustonu, kao i sloboda (nismo napisali "divljanje") agresivnog dvojca. Džejms Harden završio je utakmicu sa 38 poena, sedam asistencija i pet skokova, dok je Vestbruk dao 34 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u Juti bio je Donovan Mičel sa 31 poenom, dok je Džordan Klarkson postigao 22.

Rezultati utakmica igranih u noći između subote i nedjelje:

Šarlot - Bruklin 86:115
Atlanta - Dalas 111:107
Čikago - Feniks 104:112
Majami - Klivlend 124:105
Milvoki - Filadelfija 119:98
Juta - Hjuston 110:120
LA Lejkers - Boston (21.30)

Igrano u subotu:

LA Klipers - Sakramento 103:112