• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pad Bugija Kazinsa: Bez nastupa za Lejkerse ispraćen u potragu za karijerom

Autor mondo.rs

Dolazak Markifa Morisa u El-Ej, što je bio svojevrstan odgovor slavnije franšize na trejd u kom je njegov brat blizanac pojačao Kliperse, značio je ujedno i razlaz sa Demarkusom Kazinsom.

 Demarkus-Kazins-otpusten-poslije-dolaska-Markifa-Morisa-u-LA-Lejkerse Izvor: Guliver, Stacy Revere/Getty Images North America

"Bugijev" pokušaj da rehabilituje karijeru poslije jedne od najtežih povreda u sportu prihvatanjem "minimalca" za mjesto u šampionskom timu Golden Stejta završen je poslije 30 ligaških i osam plej-of nastupa za Voriorse prošle sezone.

Pokušaj da učini slično priključivanjem šampionskom projektu jednog od timova iz Los Anđelesa propao je i prije početka priprema zbog još jedne iz kategorije najsurovijih povreda u sportu zbog koje nesrećni centar neće ni odigrati utakmicu u dresu Lejkersa.

Možda će vas zanimati

Dolazak Markifa Morisa u El-Ej, što je bio svojevrstan odgovor slavnije franšize na trejd u kom je njegov brat blizanac pojačao Kliperse, značio je ujedno i razlaz sa Demarkusom Kazinsom.

Osvajač olimpijskog i svjetskog zlata sa reprezentacijom SAD moraće u 30. godini u potragu za četvrtim timom od februara 2017, kada je Vlade Divac trejdom za Badija Hilda poslao prvu zvijezdu Sakramento Kingsa u Nju Orleans i, ispostaviće se, označio početak njegovog nezadrživog pada iz elitne grupe NBA zvijezda..

Izvor: Guliver, Mike Ehrmann/Getty Images North America

Jedan od rijetkih pravih poteza Kingsa u novijoj istoriji, zapaljivi bek u tijelu centra sa pete pozicije na draftu 2011. godine, nikada nije mogao da se pomiri sa ulogom lidera tima sastavljenog da postavi rekord u sezonama bez plej-ofa. On je uporedo sa Ol-star karijerom "petice" sa prosjekom od 27,8 poena gradio i imidž nezgodnog momka na terenu i van njega, ne birajući riječi u obraćanju trenerima, generalnim menadžerima i vlasnicima franšize.

Utoliko, Kazins je pred ulazak u posljednju sezonu ugovora sa Kingsima ostavljao malo prostora Divcu da nezadovoljnog superstara iskoristi za izgradnju novog tima zbog čega je, uostalom i vraćen u prestonicu Kalifornije i brzo prekomandovan iz pozicije savjetnika gazde Viveka Renadiva u ulogu najodgovornijeg u organizaciji.

Navikavajući se na igru pored još jednog dominantnog centra, Kaznis je u atipičnom tandemu sa Entonijem Dejvisu zaigrao košarku vrijednu maksimalnog ugovora u ozbiljnoj sredini o čemu se govorilo tokom većeg dijela sezone 2017/18, prve pune od dolaska među Pelikanse i posljednje iz ugovora koji je ponio iz Sakramenta.

Izvor: Guliver, Stacy Revere/Getty Images North America

Ubacivao je 25,2 poena, uz 12,9 skokova i 5,4 asistencija igrajući praktično "četvorku", ne čineći "Obrvu" nimalo lošijom verzijom sebe u zajedničkim minutama na parketu, naprotiv. Stvari su izgledale odlično za momka iz Alabame sve do 26. januara 2018. kada je u posljednjim sekundama trip-dabl nastupa protiv Hjuston Roketsa pokidao Ahilovu tetivu.

Pelikansi su dobili taj meč, ali izgubili sezonu i ispratili neupotrebljivog Kazinsa u ulogu slobodnog agenta sa longetom do koljena kog čeka dug i naporan oporavak. Voriorsi su u njegovoj neospornoj klasi vidjeli šansu vrijednu čekanja i dočekali su je 18. januara 2019. kada je tik prije "pune" godine van parketa Kazins postigao 14 poena u pobjedi šampiona nad Klipersima od 112:94.

Zaličilo je u početku da će jedan od najjačih timova svih vremena postati samo jači sa Kazinsom, ali se dogodilo da su do posljednje utakmice tog nesuđenog supertima i predaje titule u šake Kavaja Lenarda svoje najteže povrede u karijeri doživjeli i Klej Tompson i Kevin Durent.

Izvor: Guliver, Stacy Revere/Getty Images North America


I prije nego što je zvanično istekao njegov jednogodišnji 5,3 miliona evra vrijedan ugovor sa Golden Stejtom, Kazins se nalazio u pregovorima sa nekoliko zainteresovanih strana među kojima su se našli i Lejkersi sa još nepristojnijom ponudom o jednogodišnjoj saradnji za dva miliona manje.

Svjestan da nikada neće potpisati svoj teško sticani luks ugovor, Kazins je izabrao ulogu podrške na putu Lebrona Džejmsa ka bar još jednoj tituli. Nažalost, mjesec i po dana nakon potpisa ugovora uslijedilo je kidanje prednjih ukrštenih ligamenata kolena poslije čega je postalo izvjesnije da će njegova podrška "Kingu" značiti ustupanje mjesta za momka u punoj snazi i takmičarskoj formi, kakav je "Kif" Moris.

Selidba na Pacifik donijela mu je dovoljno nevolja da bi odlazak Kazinsa na suprotnu obalu možda bilo jedino logično u ovom trenutku, pa se tako i među prvim zainteresovanim stranama za njegove usluge pominju Bruklin Netsi i Majami Hit.

Srećno, "Bugi".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC