• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijeli znaju gdje su griješili: Nema tuge, već da radimo

Autor mondo.rs

Košarkaši Zvezde u sebi pronalaze uzroke poraza protiv CSKA i okreću se onome što dolazi. Iako to u ovom trenutku nije najjednostavnije.

 Crvena-zvezda-CSKA-81-86-izjava-Vladimir-Stimac-Marko-Jagodic-Kuridza Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezda odigrali su ravnopravan meč protiv CSKA, ali su ipak morali da čestitaju šampionu Evrope zasluženi trijumf.

Majk Džejms, lider Moskovljana, probudio se u drugom poluvremenu i ubacio 24 od svojih 29 poena, pa je zajedno sa saigračem Danijelom Haketom zadavao najvažnije udarce ekipi Dragana Šakote.

Amerikanac je ubacivao bitna slobodna bacanja (14/18), a italijanski "kombo bek" pogađao je prelomne trojke (3/7) i kažnjavao Zvezdine propuste u svom reketu.

Možda će vas zanimati

O tim kiksevima poslije utakmice je govorio krilni centar crveno-bijelih Marko Jagodić Kuridža.


"Nismo dobro zagradili svoj obruč i oni su svaki put iz druge šanse dali trojku. Sjećam se da su tri trojke tako dali, uz jedan ulaz. To je ozbiljna razlika danas u košarci, pogotovo u utakmicama koje su na jednu-dvije lopte. Moramo da radimo na tome i da se dignemo. Težak vikend je iza nas, jer smo izgubili dobijenu utakmicu protiv Partizana, to je bilo sigurno emotivno za sve igrače, ali moramo da radimo na sebi, da budemo što bolji u nastavku sezone, da ispoštujemo ciljeve", izjavio je iskusni košarkaš Zvezde.

Njegov saigrač iz reketa Vladimir Štimac čestitao je pobjedu gostima bez traženja alibija.

"Ne možeš da budeš zadovoljan kad izgubiš. Mislim da smo u posljednjoj četvrtini odigrali lošije, oni su pogađali, Džejms je igrao 'jedan na jedan', davali su koševe... Nedostaje nam možda malo odmora i energije u pregustom rasporedu, ali možemo da pričamo šta hoćemo. I drugi igraju, imaju isti raspored. Izgubili smo, igrali su bolje", dodao je centar.

Koliko je (bilo) teško oporaviti se od bolnog poraza u finalu Kupa Koraća?

"Nema tu oporavka. Ideš u sljedeću utakmicu, razmišljaš da igraš bolje, pobijediš, treniraš jače... Prošlo je to, ima života i poslije košarke, nekih stvari... Ako razmišljaš da ćeš da tuguješ, onda od toga nema ništa".

Crvena zvezda - CSKA 81:86
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Štimac je za kraj naglasio da ekipa mora da se usmkeri ka onome što je najvažnije - ABA ligi.

"Druge stvari su obezvrijeđene. Mi moramo da se fokusiramo na to. Ako bude dodjela mjesta u Evroligi, dodijeliće se kroz ABA ligu. Moramo da se spremimo, nadam se da će se novi igrač uklopiti brzo. Nema predaje, mnogo tugovanja, ako tuguješ, život ide dalje. Neću da tugujem dok dolaze novi izazovi i prilike da se uradi nešto", dodao je centar crveno-bijelih.

Pred Zvezdom je vikend za predah i trening, a onda će naredne srijede otputovati u Vitoriju, na meč protiv Baskonije zakazan za četvrtak u 21 čas.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC